A magzati és születési élmények hatása sorsunk alakulására | az Úton

A magzati és születési élmények hatása sorsunk alakulására

image post

A magzati és születési élmények hatása sorsunk alakulására

Nyitott Akadémia

2018.05.04. 19:00 - 21:00

Lurdy Mozi ( Budapest, )


Előadások

A magzati és születési élmények hatása sorsunk alakulására
Orosz Katalin klinikai szakpszichológus és S. Nagy Zita neuropszichológus előadása a Nyitott Akadémián.

Az újszülött élete nem tiszta lappal indul. Mire a kisbabát a születése után először megöleljük, magzatként már számos olyan élményt szerzett, melyek tapasztalattá sűrűsödve döntően befolyásolják sorsa további alakulását. Neurobiológiai kutatások eredményei is igazolják, hogy az emberi működést az egész életre kihatóan formálja az anyaméhben töltött időszak: egészségi állapotunk, magatartásunk, reakcióink gyökereit a magzatot érő hatások „programozzák”.

A születés során a magzat emberré válik, ez életünk első nagy normatív krízise. Ahogy ezt a magzat átéli, az olyan mintázattá válik, amelyet később más helyzetekben is alkalmazni fog. A születés során elszenvedett traumáknak ezért jelentős hatásuk van a személyiség és az életút alakulására, alapvető zavarokat okozhatnak a fejlődésben, az életvezetésben, a kapcsolatokban.
Az anyaméhben valamint a születés során megtapasztalt kellemetlen vagy fájdalmas élmények egyaránt feldolgozást igényelnek, hogy a magzati programozás hatásait felülírva, másféle, az életet jobban szolgáló megoldásokra legyünk képesek. Ezen az úton minden nappal ránk köszönthet az újjászületés szabadsága.

Az előadásra jegyek már kaphatók online, a www.nyitottakademia.hu oldalon. A terem befogadóképessége korlátozott, érdemes a jegyet időben beszerezni.

A magzati és születési élmények hatása sorsunk alakulására | Facebook esemény