Az időjárási frontok sokakat le tudnak a lábukról venni ...

image post

Az időjárási frontok sokakat le tudnak a lábukról venni ...

... s ők ilyenkor bizony nagyon tudnak szenvedni.

A tünetek sokfélék lehetnek, de ez esetben sem kell elmerülni a részletekben.
Viszont észre kell venni a lényeget.
A frontérzékenyek általában nem szeretik a változásokat, jobban kedvelik a biztos, kiszámítható dolgokat. Ellenállnak annak, ami gyorsan, lendületesen érkezik, félnek attól, ha valami olyan történik, amivel nem kalkuláltak. Kisebb gondjuk az, ha nem jó az életük, sokkal nagyobb bajuk az, ha nem ők irányítanak. A kontroll a kezükből kicsúszik, s ez a talajt vesztett, bizonytalan érzés okoz tüneteket mind érzelmileg, mind fizikailag.
Rugalmasnak, nyitottnak, elfogadónak lenni olyan helyzet, ahol az időjárási frontokra fogott zavaró, fájdalmas tünetek nem léteznek. Nincs ellenállás, amit jelezzenek.
Hiszen az egyetlen biztos dolog a változás az életben.
Ha frontérzékeny vagy, vizsgáld meg a változáshoz fűződő viszonyulásodat. Hogyan reagálsz olyan élethelyzetekben, amelyekkel előre nem kalkulálhatsz? Megijedsz, tiltakozol, ellenálsz, kiabálsz, netán azonnal lebetegszel? Idézz fel korábbi történéseket, s csak figyeld meg a viselkedésed.
Lehet, hogy gyorsan rájössz az összefüggésekre, lehet, hogy nem. Ez utóbbi esetben a tüneteid felől is közelíthetsz, persze csak akkor, ha már nem akarod őket.
Vedd észre és jó mély levegővel fújd ki őket. Sokat kell fújni, mire a nyilvánvaló jeleket észreveszed. Ahogy ez megtörténik, csökkeni fognak az esetlegesen heves tünetek, majd meg is szűnnek.
Ha egész életedben azt hitted, - ráadásul még mások is ráerősítettek - hogy a frontokra vagy érzékeny, egy ideig még eltart, mire a tényleges ellenállásaid megszűnnek. Lépésről-lépésre megy ez, nem olyan, mint a front, ami a lábodról egy pillanat alatt levesz. Kell hozzá nem kevés türelem, ha az nincs neked, akkor még fújni kell a türelmetlenségedet.
Egyszerű játék ez, és bizony hasznos ismerni a szabályokat. Ha az ügyön már jó ideje rajta vagy és nem tapasztalsz változásokat, sose felejtsd el, hogy a segítőid a rendelkezésedre állnak. Kisegítenek a frontvonalból, hogy jobban érezd magad :)