(Ön)gyógyító technikák. Betegség, ami nincs (Seth megszólal 5. - A látszat néha mindig csal)

image post

(Ön)gyógyító technikák. Betegség, ami nincs (Seth megszólal 5. - A látszat néha mindig csal)

Pontosan tudjuk, mennyien várjátok, hogy megkapjátok azt a minden betegséget gyógyító módszert, amely egyben hosszú életet is biztosít számotokra.

Előre bocsátjuk, több ilyen technika is van, a legtöbbje már a rendelkezésetekre áll, ha nem is mind. Ennek pedig az az oka, hogy van olyan módszer is, melyet most még veszélyes lenne használnotok, annyira hatékony. Ez látszólag ellentmondás, de nem az.

Amikor leszületsz, és úgy döntesz élsz egy bizonyos minőségű és mennyiségű életet, mindezt azért teszed, mert hatalmas létezőként sokféle módon szándékozol megélni ÖNMAGad. Ezeket párhuzamosan teszed, sok-sok valóságban. Tehát abban az értelemben, ahogy használjátok, nincs előző és jövőbeni élet, minden egyidejűleg történik.

Maradjunk a korábbi 200-as példánál. Leszületsz 200 életet és teljesen érthető, hogy nem szándékozol 200-szor ugyanazt megélni. Semmi értelme. Nem, mintha kellene, hogy értelme legyen, de sokkal inkább ismered meg ÖNMAGad más-más élethelyzetekben. Ezek a legkülönbözőbb minőségű életek és van köztük sok olyan is, amit az elméddel képtelenségnek tartasz. Mármint azt, hogy ilyen életet akartál élni. Hogy szellemileg, vagy testileg súlyosan fogyatékos légy. Hogy intézetbe zárjanak, ahol még atrocitások is érnek a többi hozzád hasonló által.

Az elméddel mindez felfoghatatlan. Ahogy az is, miért kell egy gyereknek súlyos betegségekkel megszületnie, aztán szenvednie egész - akár rövid, akár hosszú - életében. Nehéz életet teremtve ezzel a körülötte élőknek is. Nem érted, miért van annyi gonosz ember, aki kínoz másokat, legyen az isten-ember társa, vagy éppen egy állat.

Sokan vagytok, akik már pontosan tudjátok, hogy az isteni színjátékban ez egy szerep és semmi más. Döntés eredménye és nem véletlen vagy szerencsétlen baleset. Mert olyan nincs.

Semmi nincs a teremtett világodban, amely ne döntés eredménye lenne. Döntés és részletes tervezés, valamint megállapodás-kötés eredménye, melyet minden esetben felül lehet íni.

Ezt sokkal többször teszitek meg, mint most gondoljátok. Az életeitek tervezése sosem áll le, ez egy folyamat.

Minden helyzetből ki lehet jönni, ha ez a döntés, amit meghozol. Márpedig minden döntést te hozol meg, nincs rajtad kívül álló kényszerítő körülmény.

Ha úgy döntesz, pestisben halsz meg embertelen körülmények között, úgy fogsz. Ha közben úgy döntesz, felépülsz belőle, ez fog megtörténni. Ha gonosz, „fekete erők” semmisítenek meg, hát úgy lesz. Megteremted MAGadnak a körülményeket, beleértve a gonosz erőket is. Aki már elindult kifelé az illúzióból, jól tudja, hogy gonosz sincs. Kivéve, ha úgy dönt, hogy legyen. Ezért van az, hogy bizonyos emberek vad és végeláthatatlan harcokat vívnak olyan teremtményekkel, amelyeket saját MAGuk teremtettek meg, hogy legyen kivel küzdeniük. A többiek meg addig a hasukat süttetik a tengerparton, mert semmi kedvük harcolni. Egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál, egyszerűen más-más tapasztalatot eredményez.

REND-ben van.

Valószínűleg te MAGad is megélted már mindkettőt. És biztosan voltál (vagy) már testi vagy szellemi korlátok között. Saját teremtő hatalmadnál fogva. Ugyanez a teremtő hatalom dönthet úgy, hogy leveti a már korlátozó jelmezt és megtapasztalja azt, milyen is meggyógyulni. Akár fizikai, akár szellemi értelemben. Vagy akár mindkettőben egyszerre.

Sok példa van és volt is mindig erre, némelyik szintén nem volt a racionális elme által felfogható. Súlyos („halálos”) betegségekből kigyógyulni napok – akár percek alatt – ez nem szokványos dolog. Pedig jobb, ha megszokjátok ezt is, mert egyre több ilyen gyors gyógyulást fogtok látni.

Mert aki úgy dönt, az meggyógyul.

Hiszen valójában sosem volt beteg, csak felvett egy „beteg” jelmezt annak minden kellékével együtt.

De mint már többször is említettem volt, szép lassan veszitek le a jelmezeiteket. Kezdtek meggyógyulni – úgymond. Már aki úgy dönt, hogy meggyógyul. Mert nem mindenki dönt úgy. Van, aki még nem szenvedett eleget. Ez is REND-ben van, mint minden az Univerzumban.

Ami ezután következik, az azoknak szól, akiket érdekel, hogyan lehet meggyógyulni – azaz levetni a beteg jelmezt. Először is fontos tudnod, hogy amikor megtervezted jelenlegi helyzetedet, az ebből kivezető megoldást és útvonalat is oda raktad MAGadnak. Függetlenül attól, hogy ezt most észreveszed vagy sem. Mindig ott van, hiszen szabad akaratod van minden tapasztalást illetően.

Ennek a fejezetnek (ön)gyógyító technikák a címe. Ez tartalmilag annyit jelent, hogy nem cél jelen keretek között olyan módszertanok taglalása, melyek 3. személytől, eszközöktől történő függést jelentenek. Nem azért, mert ezek haszontalan gyógymódok, hanem mert ezeket úgyis megtaláljátok hirdetések vagy ajánlások útján. Itt jegyezzük meg, hogy a különböző módszerek különböző tudatossági szintnek vannak megfeleltetve, tehát ahogy alakulsz-fejlődsz, más módszertant fogsz felfedezni-megtalálni. Ne ragadjatok le egy-egy megoldásnál, mert egy idő után már nem szolgálják a haladást, inkább ragasztanak bele a helyzetbe. Szintén ide tartozik, hogy a tudatossági szint emelkedésével újabb technikák bontódnak ki, ti ezt úgy mondanátok „feltalálják” őket. Ez így szó szerint nem igaz (már megint a szavakon lovagolok), mert nem kell feltalálni semmit, csak úgymond fel kell nőni a feladathoz. Mégpedig annak, aki ezt vállalta, azaz ez a dolga. Ne csodálkozzatok azon, hogy ezek olyan emberek is lehetnek, akiknek a gyógyításhoz korábban semmi, de semmi közük nem volt. Sőt, többségük ilyen ember, ugyanis őket nem korlátozzák tanult sémák és keretek, valamint eszközök. Egyszerűen előhívják MAGukból ami ott van. Nem feltétlenül egyik napról a másikra, de ez sem kizárt. Semmi sem kizárt a tapasztalás szempontjából.

Nem árt, ha erre időben felkészültök, ugyanis sok olyan történés vár rátok, melyre most a „csoda” szót használjátok. De lassan majd ezeket is megszokjátok.

Nézzük, hogyan lehet előidézni a betegségnek nevezett állapotot. Azt már régen tudjátok, hogy minden energia. Ugyanez az energia alkotja a szék lábát is és az általatok élőnek nevezett világot is. Csak más-más információ hozza létre mindezen dolgokat. Az energia és az azt megformáló információ forrása pedig a tudat. Ez egy intelligens rendező elv, ez az oka annak, hogy az Univerzumotokban mindig REND van.

Mindennek és mindenkinek van őt létrehozó tudata. Tehát eredendően intelligens. Még a székláb is. Ez nem jelenti azt, hogy öntudata is van, tehát ne aggódj, ha belerúgsz egy szék lábába, nem fog megsértődni rád. Neked viszont fájni fog, „rosszabb” esetben még az ujjad is eltöröd. Így segít hozzá téged a székláb egy újabb megtapasztaláshoz.

Mert szó szerint minden érted van.

És mindent te teremtesz oda MAGadnak, még a széket is, útban lévő lábával együtt. Tegyük fel, eltöröd a lábad ujját. Valljuk be, kevesen szoktátok megköszönni ezt az élményt, pedig ha már tudatosabbak vagytok, akár meg is tehetnétek. Amikor már egészen tudatos vagy, ilyen „kellemetlen” élmények ritkán, vagy egyáltalán nem érnek.

Hogy miért nem? Mert már nincs szükséged ilyesfajta megtapasztalásra. Épp elég széklábat rugdostál már össze, inkább más élmények után nézel. De mindig te döntöd el, mennyi széket akarsz megrugdosni. És pont annyit fogsz. Megteremted hozzá a körülményeket. Megtervezed a széket, aztán azt a valakit is, aki úgy oda teszi neked, hogy jól bele tudj rúgni. Az ügyesebbje több ujját is el tudja törni egyszerre, ők már nagyon rutinosak. És mondhatni intenzívebb megtapasztalásra vágynak. Mindehhez persze olyan energetikai csomópontokat képeznek MAGukban, melyek előidézik a kívánt élményt. Ezeket az energetikai csomópontokat hívjátok blokknak, beakadásnak, ez esetben önbüntető programnak. De a hiedelem, a hitrendszer is ugyanezt jelenti. Semmi más, mint egy eszköz a színházi kelléktárból, amely a jelmezedhez jár. Mint tudjuk, a kellékek, kiegészítők fontos elemei a darabnak. Különben nem lenne élethű az egész. Amikor színházba vagy moziba mész, tudod, hogy amit látsz nem valódi, hanem valakinek a kitalációja.

Tudd, hogy TE VAGY SAJÁT MAGAD KITALÁCIÓJA.

És minden kellékkel fel vagy szerelkezve ahhoz, hogy élethűen alakítsd a szereped. Mert a kellékes is te MAGad vagy.

Tehát minden megtestesülésed elvárt élményanyagához hozzá teszed a szükséges energetikai csomópontokat. Ez jelentheti azt, hogy betegen születsz, de jelentheti azt is, hogy súlyos betegséget kapsz vagy éppen baleset ér. Az intenzívebb élmény után vágyakozók mindezt együtt is megtapasztalják.

Minden tudatos tervezés eredménye.

Itt fontos megemlítenünk, hogy sokan azt gondoljátok, bizonyos karmikus kapcsolódások áldozatai vagytok, amely ellen nem tudtok tenni semmit. Karma – mint olyan – nem létezik, kivéve, ha megteremted MAGadnak. Miután az életeid nem egymás után, hanem egyidejűleg zajlanak, értelmetlen ok-okozati összefüggést feltételezni. Összefüggés van, de nem ok-okozat vagy tett-következmény értelemben. Magyarul nem azért tolta eléd valaki a széket, mert valamikor máskor te is ezt tetted vele és így eltörte a lábujját. Egyszerűen megállapodtatok, hogy bizonyos tapasztalásokhoz segítitek egymást. Megjegyzem, alapesetben csak azok csinálnak ilyet, akik nagyon szeretik egymást. Így aztán a legkülönbözőbb furfangos módokon tologatjátok a széket oda-vissza egymás lába elé. A világítást is lekapcsoljátok, nehogy a másik észrevegye az akadályt. Még kikerülné, aztán hol marad a játék? :)

Így fordul elő az, hogy a számodra legkedvesebb létezők a legkülönbözőbb formában jelennek meg az életeidben. Szülőd, gyereked, barátod, beteljesületlen szerelmed, vagy munkatárs, szomszéd, esetleg a zöldséges, akihez vásárolni jársz.

Bárki legyen most körülötted, megtervezett szerepe van az életedben. Hozza a formáját – szó szerint.

Ha már a szavakon lovagolunk, most jutottunk el arra a pontra, hogy betegség – mint olyan – nem létezik. A látszat ismét csal.

Részletesen végignéztük, hogyan veszitek MAGatokra a „beteg” jelmezt. Most pedig eljött az idő - ami szintén nincs, de erről majd máskor -, hogyan lehet ezt a jelmezt levenni.

Ha most ez egy tv műsor lenne, kiírnánk, hogy „csak erős idegzetűeknek”. :)

Olyan módszerek következnek, melyek többségét ismered. Ismered, de nem használod, mert egyszerűen mentálisan el vagy lustulva. Nem szoktad meg, hogy érdemben tegyél MAGadért. Inkább elmentél az orvoshoz, gyógyítóhoz, jóshoz vagy tanfolyamra, csak oldja már meg helyetted valaki a problémáidat.

Nincs ezzel semmi baj, csak ideje ráébredned saját működésedre. Mert mindig van-lesz, aki segít, de helyetted nem tehet egy lépést sem.

Senki nem járhatja helyetted a saját utadat.

(folyt. köv.)

Ha kérdésed van: felfoldi.zita.11.11@gmail.com
Forrás: Seth megszólal – A látszat néha mindig csal (2013)

Pixabay