Csavargó élet

image post

Popovics Tamás: Csavargó élet

Egy különös barátság és egy szenvedélyes szerelem története

A világbajnok ökölvívó - életrajzi elemekkel átszőtt - első regénye az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg 2013 Karácsonyán.
A regény főhősének legnagyobb tanítómestere egy csavargó, egy különös öregember, akit Lev Nyilolajevicsnek nevez el,
s aki először lelki-szellemi vezetője, majd igazi jó barátja lesz...
A csodálatos helyszíneken (Balaton-part, Őrség, Székesfehérvár ódon terei, Dél-Afrika, Berlin, Cannes) játszódó cselekmény
bővelkedik izgalomban, meglepetésekben, utazásokban, találkozásokban, s mindent elsöprő szerelemben is.

"Furcsa világ ez a mostani... kezd elterjedni az általános vélekedés, hogy gyűlölettel teli, kapzsisággal és telhetetlenséggel megfertőzött világban élünk... Aztán amikor átlendülök ezen a rövid negatív hullámon, és kinyitom a szemem, nem így látom. Olyankor mindig észreveszem, hogy a szeretet mindenhol jelen van, és ebben a fojtogató világban próbál szelíden utat törni magának. Előfordul, hogy nem különösebben említésre méltó, feltűnő vagy méltóságteljes módon, de mindenhol létezik, és körbekerít bennünket."

Popovics Tamás, a visszavonult ökölvívóbajnok életrajzi elemekkel átszőtt első regénye egy meglepetésekkel teli, hol szédítően ismeretlen, hol fájdalmasan ismerős világba vezeti el az olvasót. A fiatal főhős váratlanul olyan útra téved, ahol szembe kell néznie saját előítéleteivel, haragjával, csalódottságával, miközben feltárul előtte egy új dimenzió. Egy különös öregember, egy csavargó szegődik mellé, hogy segítse őt az eligazodásban, és elkezdődnek a tartalmas beszélgetések, amelyek új megvilágításba helyezik a fiatalember egész addigi életét. A múlt emlékfoszlányai, a jövő reményképei, egy megfoghatatlan, távoli világ felvillanásai kavarognak, olvadnak össze, és alakítják a jelen történeteit. S ebben az új világban a megszokott rutin a feje tetejére áll, és az oly régen vágyott szerelem is rátalál, amikor a legkevésbé számít rá.
A szemünk előtt kibontakozó emberi sorsok arra az egyszerű igazságra mutatnak rá: minden emberben ott szunnyadhat a változás lehetősége, és új értelmet nyerhet a szeretet, a szerelem ebben a zordnak tűnő, mégis csodákkal teli valóságunkban.

Popovics Tamás könyvei

Alexandra Kiadó könyvek

Popovics Tamás: "Csavargó élet" a Kiadónál

  • 130x200 mm
  • 288 oldal
  • ára: 2.999,- Ft
  • Alexandra Kiadó, 2013.