Dinamikus csikung közös gyakorlás

image post

Dinamikus csikung közös gyakorlás

Arkloki Közösségi Központ

2017.09.18. 19:00 - 2017.12.20. 20:00

Arkloki Közösségi Központ (1026 Budapest, Garas u. 4.)


Chi Kung

KÖZÖS GYAKORLÁS MÁR SZERDÁN IS!

Kiknek ajánljuk a heti dinamikus csikung foglalkozást?

Az órákon való részvételhez nem szükséges előképzettség, bármikor csatlakozhatsz. Ha úgy érzed, hogy eljött a te időd, szeretettel várunk. :)

Ajánlott öltözet

Kényelmes nadrág, póló. A gyakorlatokat mezítláb végezzük.

Címünk: 1026 Budapest, Garas utca 4. 7-es kapucsengő

Tömegközlekedéssel: a Széll Kálmán térről 5-6 perc séta, vagy villamossal (18,59,61) egy megálló (az utca végénél tesz le)

Autóval: a Garas utca egyirányú a Szilágyi Erzsébet fasor felől. Parkolni kényelmesen a ház előtt az utcán lehet, általában van hely, 18.00-ig kell fizetni érte hétközben.

Bejelentkezés:

Telefon: +36-30-562-1834
Email: akkozpont@gmail.com
Vagy írj egy üzenetet a facebook oldalunkon.

Hozzájárulás az órához: 1 500 Ft

A foglalkozást vezeti:

Hétfő: Kőhegyi Károly
Szerda: Ország Erika

Miről szól a csikung?

A csikung (chi-kung) energiatorna egy olyan lassú mozdulatsor, mely segít harmóniába rendezni energiáinkat, ami kihat a mindennapi közérzetünkre és egészségi állapotunkra is. A torna gyakorlásával a különböző izomcsoportok összehangoltan képesek működni, aminek hatására a testben található energia blokkokat ki tudjuk oldani.

A gyakorlások folyamán az ember eljut egy mélyebb, meditatív szintre, amikor már nem csak a test, hanem a személyiség is formálódni kezd, egyre jobban felismerve önmagát. Az energiatorna elvezet belső nyugalmunk eredőjéhez, ahol nem befolyásolnak a külvilág zavaró tényezői, ahol magunk lehetünk és élvezhetjük önmagunk létét. Az érzékelés finomodik, és új távlatok derengenek fel előttünk. Eltűnnek a szavak és gondolatok, majd kitöltenek az érzések, melyek áthangolják energiáinkat, lehetőséget adva, hogy teljesebbé tegyük életünket.

A gyakorlások első felében ebből kevesebbet érzékel az ember, mivel el van foglalva az új mozdulatok gyakorlásával. Viszont, amikor már el tud lazulni és képes figyelni magára, amikor eltűnnek az elvárásai saját magával szemben, akkor elindul a megismerés útján. A mozgás öröme és egészségünk megőrzése olyan érték, ami nem a külvilágnak szól. Rólunk szól.

Arkloki Közösségi Központ profilja

Dinamikus csikung közös gyakorlás | Facebook esemény