Everness Faültetés | az Úton

Everness Faültetés

image post

Everness Faültetés

Everness Fesztivál

2018.04.22. 15:00 - 19:00

Alsóörs


Egy Everness fesztiválozó tudja, hogy a tudatosság magában foglalja a környezet-tudatosságot is. A Földet kölcsönkaptuk, arra az időre, amíg itt élünk - használhatjuk, de ha valamit elveszünk belőle, azt vissza kell adnunk. Ennek jegyében született meg az ötlet, ami még soha, sehol senkinek. Eddig!
A 2017-es Fesztivál egyik zöldítő részlege volt az Ökologistic Alapítvány női közössége: a Hangák csapata, akiknek legnagyobb volumenű programjuk a fesztivállal kapcsolatban a karbonlábnyom-semlegesítés volt. A közönség utazásával kapcsolatos válaszait kérdőívekbe gyűjtve, sok-sok munkával kiszámolták a fesztiválozók utazásának sajnálatosan óriási karbonlábnyomát, és az ezt semlegesítő fák számát, amit cserébe el kell ültetnünk, hogy kiegyenlítsük a Bolygón okozott kárt.
Ennek okán 23 mandula magoncot helyezzünk Földanya lábai elé, hogy visszafizessük az utazásunk során keletkezett tartozásunkat, mint valahavolt első ilyen megmozdulás, amit remélhetőleg még sok hasonló követ majd, sok-sok ember által.
Tesszük ezt a legmélyebb hálával és szeretettel, a fesztiválnak is helyet adó községben, Alsóörsön, a Föld napján, azaz április 22-én, 15 órakor.
(Galli Kriszta)

Everness Faültetés | Facebook esemény