Gyógyító kéztartások II.

image post

Késmárki László: Gyógyító kéztartások II.

A mudra szanszkrit szó jelentése pecsét, jel, szimbólum, szimbolikus gesztus, de az öröm ado- mányozójaként is fordítják.

A mudrák minden más eljárásnál alkalmasabbak fájdalomcsillapításra, elsősegélynyújtásra, a betegségek megelőzésére, a testi-lelki összhang megteremtésére, a feszültség oldására, a jó közérzet fokozására. Megnyugtatják az elmét, enyhítik a mentális problémákat, ellazítják a testet, és megemelik az egyén tudatszintjét, tisztítják és magnetizálják a fizikai és finomanyagi szerveket, növelik az érzékszervek érzékelő képességét (fogé-konnyá tesznek a finomabb rezgésekre), fokozzák az önkifejező képességet, megnyitják az intuitív bölcses- ség, a kreativitás kapuit, aktiválják és kiegyensúlyoz- zák a csakrákat.
A kéztartásokat bárki alkalmazhatja. Ez a gyógymód technikai eszközök nélkül, szinte bármikor használha- tó.
Az ujj-jóga fizikai testi, energetikai, pszichoenergeti- kai, pszichikai, pszichomentális, mentális és spirituális hatásaival, hasznával 5000 éve foglalkoznak a tudósok (nemcsak a jógik és buddhista szerzetesek, hanem Anaxagorasz, Artemidorosz, Démokritosz, Arisztotelész és még sokan mások).
Az ősi indiai bölcsek rendelkeztek az agy, az idegrendszer, az energiakapuk, a fizikai testi és étertesti (finomanyagi) csatornák, a testi és lelki anatómia mélyebb összefüggéseinek ismeretével, a bioenergia és bioinformáció különböző testrészekhez áramoltatásának módszereivel.
Késmárki László legújabb könyvében a teljesség igényével mutatja be az ájurvédikus mudra-praxist, a fizikai test és energiatest csatornáit harmonizáló kéztartásokat, a testszövetek, meridiánok, nadik, csakrák ujjpozícióit, a nadi-jóga, a kundalini-jóga és a nada-jóga mentális és érzelmi stabili- tást, erőteljes fókuszáltságot adó kézgesztusait, miközben közel 150 betegségre, testi zavarra javasol könnyen elsajátítható kézpózokat.
Mindenki használja a Gyógyító kéztartásokat egészségének megóvására.
Késmárki László

Késmárki László könyvei

Ankh Kiadó könyvek

Késmárki László: "Gyógyító kéztartások II." megrendelés