„Hogy lehetne még ennél is jobb?” Interjú Stattner Krisztina Access Consciousness® Minősített Facilitátorral

image post

„Hogy lehetne még ennél is jobb?” Interjú Stattner Krisztina Access Consciousness® Minősített Facilitátorral

Emlékszem, hogy a címben szereplő kérdést egy Access Consciousness® videóban hallottam egy péntek délelőtt. Ekkor találkoztam először az önfejlesztő technikával. Azt ígérték, hogy a kérdés bármilyen helyzetből kimozdít, megváltoztatja a valóságot. Gondoltam: mit veszíthetek? Kipróbálom. Az eredménye egy szó szerint csodálatos péntek délután és hétvége lett. Ezután feltettem a kérdést: Ki tudná a legjobb módon átadni az olvasóknak az Access lényegét? A válasz hamarosan meg is érkezett. Stattner Krisztina az elsők között van, aki átadja a módszert Magyarországon.

Miért döntöttél az Access Consciousness® mellett?

Mindannyiunk életében van egy pillanat, amikor olyan dolog történik, amire azt mondod: Most már elég! Ebből nem kérek tovább. Az én életemben is volt egy ilyen pont. Nem akartam elhinni, hogy az élet csak kínlódásból áll és azt mondtam magamnak, hogy ez valahogy meg kell változzon. Biztosan több is van ennél és én meg akarom fordítani azt az arányt, hogy mennyi időt töltök úgy, hogy rosszul érzem magam és mennyit azzal, amikor örülök, jól érzem magam és érdemes minden nap felkelni.

Ekkor találtam valami érdekeset, amit úgy hívnak Access Consciousness®. Akkor még nem tudtam, hogy ez egy önfejlesztő technika, rengeteg fantasztikus ötlettel és eszközzel, egyszerűen csak hallottam pár kérdést, amik elkezdtek kimozdítani a fásultságból és a mókuskerékből. Elkezdtem használni ezeket a kérdéseket és nagyon tetszett, hogy sok minden változott az életemben, jó irányba. Észrevettem, hogy működik, így gondoltam, most épp úgysincs semmi hobbim, hát elhobbizgatok ezzel. Ez majd’ négy éve volt.

Mi az Access a te nézőpontod szerint?

Az Access Consciousness® egy nagyszerű technika, ami kérdésekkel dolgozik. Nyitott kérdésekkel, amik segítenek neked abban, hogy tovább láss annál, ami most van az életedben és meglásd, hogy mennyi minden más lehetséges még.

Mi az Access Consciousness®? Röviden: egy fantasztikus „önfejlesztő” technika. Bővebben: egy eszköztár, amit bármelyik pillanatban előkaphatsz, amikor úgy érzed, bajban vagy és akkor is, ha éppen minden rendben van az életedben. Praktikus, a te életedhez igazodó ötletek, technikák, kérdések, amik segítségével könnyen változtathatsz bármin.

Már az elején tudtad, hogy facilitátor leszel?

Először eszembe sem jutott. Akkoriban csak kétségbeesetten akartam, hogy könnyebb legyen az életem. Aztán idővel, ahogy használtam az Access eszközeit, jártam a különböző tanfolyamokra itthon is és külföldön is, ahogyan változtam és változott az életem, láttam, hogy mennyire könnyen működik ez az egész. Észrevettem, hogy megvan a képességem hozzá, hogy meg tudom ezt mutatni, tanítani másoknak is. Ekkor választottam azt, hogy megismertetem az embereket ezzel a fantasztikus lehetőséggel. Azóta tartok különböző tanfolyamokat és sokan járnak hozzám egyéni konzultációkra és kezelésekre is.Mi a facilitátor szerepe?

Az Access célja, hogy eljuttasson téged arra a pontra, ahol meglátod, hogy mennyire másképp is lehet, tudsz élni. Minden szóbeli eszköz és minden testkezelés ebbe az irányba visz. Hogy tudd, hogy mindig van választásod és lehetséges még az is, amiről eddig csak álmodtál. Ez az, amiben a facilitátor segít neked akár egyéni konzultációkkal, akár a tanfolyamokon. Megerősíti az embereket abban, hogy tudják: nem a körülmények áldozatai, hanem bármikor megváltoztathatják az életüket és képesek is erre.

Említetted, hogy az Access kérdésekkel dolgozik. Mindenki tud kérdezni?

Igen. Bárki tud kérdezni, aki hajlandó arra, hogy megváltoztassa az életét. És ez a lényeg benne, hogy hajlandó rá. Sokakkal találkoztam, akik sokféle módszert kipróbáltak már, de valójában megfelel nekik, ahogyan élnek. Teljesen rendben van ez így. Az Access Consciousness® azoknak szól, akik tényleg szeretnének változtatni.

Mi az a kérdés, amit akár minden nap feltehetünk?

Az egyik , amit érdemes feltenni napjában rengetegszer: „Kihez tartozik ez a gondolat? Kihez tartozik ez az érzés?”
Hallottál már arról, hogy sokkal-sokkal több mindent érzékelsz magad körül, mint amit hajlandó vagy észrevenni? Olyan vagy, mint egy adó-vevő, érzékeled, hogy körülötted a többiek mit éreznek, mit gondolnak, érzékeled az egész őrültségét a világnak. Felmerült már benned az, hogy amikor egyszer csak furcsa gondolatod támad, honnan került ez oda egyáltalán? Mi van akkor, ha a gondolataid és érzéseid 98 %-a nem is a tiéd, csak érzékeled mások gondolatait és érzéseit? Furcsán hangzik? Voltál már úgy, hogy nem értetted, honnan jött ez a gondolat a fejedbe? Mennyivel lenne könnyebb az életed, ha tudnád, hogy ezek a gondolatok nem hozzád tartoznak és bármikor kitörölheted őket?

Hogyan törölhetjük ki őket?

Minden alkalommal, amikor felbukkan benned egy gondolat vagy érzés, csak tedd fel ezt az egyszerű kérdést: Kihez tartozik ez a gondolat? Kihez tartozik ez az érzés? Észre fogod venni, hogy az esetek 98 %-ában hirtelen megkönnyebbülsz és jobban érzed magad, hiszen többé már nem veszed be azt, hogy ezek hozzád tartoznak. Az Access kérdéseivel a cél az, hogy kijuss abból, ahová beragadtál. Ne várj válaszokat. Egyszerűen csak tedd fel a kérdést és figyeld meg, mi változik. Szóval, nem lényeges, hogy kitől vettél át egy gondolatot vagy érzést, annyi a lényeg, hogy a kérdés feltevésével te jobban érezheted magad. Minél többször csinálod, annál jobban érzed majd magad. Mi lenne, ha kipróbálnád ezt az egyszerű eszközt, „Kihez tartozik ez?”

Pixabay, Stattner Krisztina