"Aki az első napon ott ül a székben, már nem az ül ott a második napon."

image post

"Aki az első napon ott ül a székben, már nem az ül ott a második napon."

Tavaly augusztusban beszélgettünk Kőhegyi Károllyal, az Arkloki Közösségi Központ vezetőjével. Akkor még "csak" tervei között szerepelt egy tanfolyam, mellyel: "Arra törekszem, hogy valódi lehetőséget tudjak megvilágítani az emberek számára.". Idén magam is részt vettem a tanfolyamon és mondhatom, hogy nem csak valódi lehetőséget világított meg a számomra, hanem a valódi változás útjára is léptem. Az Önazonosság I. tanfolyamról beszélgettünk.

Már hat Önazonosság I. tanfolyam volt az elmúlt hónapokban. Mik a visszajelzések?

Szerencsére azt mondhatom, hogy jó visszajelzéseket kaptam. Elindultak azok a folyamatok, amiért végül is ez a tanfolyam létrejött. Hasznosnak ítélték a résztvevők.

De mint ahogy anno is mondtam, a tanfolyam valóban egy jó lehetőség arra, hogy hatékonyan haladjunk önmagunk felé és szerencsére ezt sikerült a többségnek megérezni és átérezni.

Úton vannak.

Említetted az előző beszélgetésünk során, hogy sokat vársz a tanfolyamtól. Másnak érezted, mint az Ébresztőórát. Utólag mit gondolsz erről?

Pontosan úgy alakult, ahogy az a fejemben lejátszódott. Az, hogy több ember egyszerre, együttműködve dolgozik a kérdéseken, nagyon-nagyon sok segítséget nyújt abban, hogy meghaladják a saját addigi korlátaikat. De nem csak azért, mert a közösség ereje és a szeretet rezgése felerősödött volna, nem csak azért.

Hanem azért, mert a tanfolyam során betekintést nyernek abba, hogy az elme hogyan tartja távol a valóságtól az egyént és ezt a másikon van lehetőségük érzékelni.

Tehát még ha a saját programjával, saját feladatával nem is annyira könnyen bírkózik meg, akkor is nagyon szépen lemodellezzük egymásnak és érzékelhetővé tesszük, hogy hogyan működik ez a távolságtartó funkció az elme részéről. Nem azért mert gonosz, hanem mert egyszerűen az elme így működik. Mindenképpen egy nagy segítség ebben a munkában a tanfolyam.Volt olyan résztvevő, aki nem volt képes rálátni a saját programjára, vagy nem történt áttörés? Tehát vak maradt magára a tanfolyam után is?

Nem, nem. Figyelj, két dolog lehet. Az egyik az az, hogy meglátja azokat a saját magát korlátozó működési mechanizmusokat amiket eddig működtetett öntudatlanul és meghaladva addigi önmagát ezen tud egy nagyot lendíteni, és a felismerések és a szatori élmények révén egy picit oldani is képes belőle.

A másik eset az az, amikor nem tudja éppen megélni az elfojtásokat amik benne vannak, viszont már tudni fogja, hogy ott vannak. Olyan már volt, hogy valaki nem tudta szabadon kommunikálni azt ami benne van, de érezte, hogy miről beszélek és a kommunikációjával jelezte is, hogy tudja, hogy mire gondolok, érzi, hogy mire gondolok. Nem tagadta el, mert nem tudja már eltagadni. De ott még, abban az esetben azalatt a két nap alatt még nem tudta meglépni azt, hogy szabadon önmaga lehessen.

Ez nem baj, ez egy viszonylag hosszú folyamat egyébként is.

Amikor felmerült benned legelőször a tanfolyam ötlete, vagy az első alkalmakkor gondolom elképzelted, hogy hogyan fog megvalósulni. Ehhez képest az lett amire számítottál?

Pontosan az lett amire számítottam. Amiért ez a tanfolyam létrejött, az megvalósult. Igen.

Ha valaki elmegy az Önazonosság I. tanfolyamra, utána milyen változás áll be az életében? Amikor valaki felkínál egy lehetőséget a változásra, általában felvázol egy előtte-utána víziót. Mit gondolsz erről?

Annyira működik, hogy gyakorlatilag a tanfolyam ideje alatt végbemennek változások. A tanfolyam ideje alatt olyan felismerések születnek, amik egy új élet kezdetét vetítik előre. Az, hogy mennyire lesznek tartósak és mélyek, az egyén munkájától függ természetesen. De jó lehetőség van arra, hogy elkezdődjön akár a tanfolyamon való részvétellel, akár az Ébresztőórás foglalkozásokkal.

Egészen a tanfolyamig úgy fogalmaztam, hogy az Ébresztőórás foglalkozások nagyon hamar elhozzák a változtatás lehetőségét, nagyon hamar megjelennek az életben ezek az új lehetőségek, amik mutatják, hogy már egy picit javulhat a jelenlegi élethelyzet is.

Egészen a tanfolyamig, mert itt viszont olyan szinten meg tud nyilvánulni ez az egész, hogy aki az első napon ott ül a székben, már nem az ül ott a második napon.

Erre egészen konkrét példákat is tudnék mondani, de a lényege az, hogy valóban már egy más energiát képviselt a második napon.

A tanfolyam után milyen lehetősége van az embereknek arra, hogy ne maradjanak egyedül ezekkel a nagy felismerésekkel?

Van opció Ébresztőórára például. Az Ébresztőórán ezekkel a blokkokkal, ezekkel a felismerésekkel dolgozunk. A cél ugyanaz, csak ott ugye négyszemközt vagyunk.

Ha a tanfolyamot befejezi valaki és úgy érzi, hogy nem ártana egy kis segítség, támogatottság, akkor az Ébresztőórákon minden további nélkül lehetőség van erre természetesen.

Az Önazonosság I. névből adódik a II-es sorszám. Erről mondanál pár szót?

Körvonalazódik az Önazonosság II-es. Alapvetően nem terveztem anno, hogy kettes tanfolyamot is fogok csinálni, de több visszajelzés is érkezett, hogy mikor lesz a második. Már ott a tanfolyamon feltették ezt a kérdést többen is. Valószínűleg lesz, de most még nem tudom megmondani, hogy mikor. Ennek is össze kell érnie egyrészt bennem, másrészt ez nem úgy épül fel, hogy na, elvégezted az Önazonosság I-et, akkor neked az Önazonosság II-n a helyed.

Ahogy én próbálom ezeket az érzéseket magamban feltárni, hogy hogyan lesz ez, gyakorlatilag arra olyan embereknek lesz célszerű eljönni, akik már tettek lépéseket önmaguk felé. Akár a tanfolyamon tanultakkal, akár az Ébresztőórás gyakorlásokkal, akár magukban, de az, hogy elvégezte a tanfolyamot vagy volt öt Ébresztőórán, az nem feltétlen jelenti azt, hogy az Önazonosság II-es tanfolyamot a hasznára tudja fordítani olyan mértékben, mint amilyen lehetőséget úgy érzem, hogy az is próbál majd adni. Meglátjuk.

Várható, de egyelőre még egy köztes megoldáson gondolkodom, ami a kettő között van. Azoknak akik elvégezték a tanfolyamot, lehetőséget biztosítanék arra, hogy mintegy kontrollként, akár a már létrejött csoportok, akár több csoport résztvevő is összevonva, de hogy megnézzük, hogy áll ez a munka, ki hol tart, milyen kérdések merültek fel. Úgy érzem, hogy erre azért még szükség lehet.

Az Önazonosság II-es az már egy megint egy komolyabb lépcsőfok lesz.

Ki van emelve nagyon a kommunikációban, hogy a tanfolyam spirituális keresésből haladóknak ajánlott. Volt-e olyan résztvevő, akinek egyáltalán nem volt köze a ma ismert spiritualitáshoz?

Nem igazán. Azért ez egy fontos információ. Amivel az Önazonosság I-es tanfolyamon szembesülnek az emberek, arra fel kell készülni. Tehát sok éves spirituális, ezoterikus, önismereti múlttal érkező embereknek is feladat. Úgyhogy valóban tartom továbbra is, hogy haladók számára javaslom elsősorban.

Nem azért, mert annyival különb ez, hanem azért mert más.


Önazonosság weboldal

Arkloki Közösségi Központ

Juhász Márk