Saját élmény: Konzultáció Balogh Csillával a ThétaTérben

image post

Saját élmény: Konzultáció Balogh Csillával a ThétaTérben

Múlt héten olyan szerencsében volt részem, hogy részt vehettem egy Théta konzultáción Balogh Csilla ThetaHealing® konzulenssel. Nem is akárhol, hanem a ThétaTérben!

A ThetaHealing® technikával már egy-két éve ismerkedem: megnéztem számtalan videót, elolvastam jó pár írást, könyvet. Hittem is meg nem is, hogy működhet: ki tudja miért, az egyszerű és nagyszerű dolgok helyett sokszor a kanyargós utakban bízunk inkább. Néhány hete, amikor elindult az úton portál és felkerült az oldalra a ThétaTér és a ThetaHealing® konzulensek is, egyre inkább erősödött bennem a szándék, hogy jó lenne személyesen is találkozni velük.


Kérd és megadatik


A szerencsében (úgy ahogy általában használatos) régóta nem hiszek már. Hiszek viszont a tudatos (és olykor kevésbé tudatos) teremtésben, a teremtő szándékban. A szándékom meghallgatásra talált: a csillagok állása, az Univerzum, vagy a Mindenség Teremtője (hívjuk ahogy akarjuk) úgy döntött, hogy a legmegfelelőbb konzultációs hely, idő és konzulens számomra a ThétaTér, a szerdai nap és Balogh Csilla. És bizony jól döntött. :)

Kevés szebb helyet tudok elképzelni (bár bizonyára létezik, hiszen mindig van jobb) egy ThétaHealing® központnak, mint a Halász utca sarki épülete: ha kinézek az ablakon előttem a Duna, jobbra a Lánchíd, balra pedig a Parlament csodálatos épülete.Éppen az Intuitív Anatómia tanfolyam 8. napjának a végére érkeztem: jó hangulatú, kellemes és vidám légkör fogadott. A ThétaTér csapatának minden tagját sikerült megismernem néhány perc alatt (Nagy Szilvi, Blazsek Mónika, Balogh Csilla, Rém László): a kissé feszült kíváncsiságomat elképesztő nyugalommal, kedvességgel és mosolygással ellensúlyozták.


"Miben segíthetek?"


Mivel a kora esti órákban jártunk, lassan kiürült a ThétaTér. Csillával leültünk és kényelmesen elhelyezkedtünk a puha szőnyegen és megkezdődött a konzultáció.

Korábban sokat gondolkodtam azon, hogy melyik "problémámat" húzzam majd elő a képzeletbeli kalapomból, végül az őszülő hajszálaimat választottam. Általános "nemszeretem" dolog. Vajon mi okozza?Igyekeztem magamat és Csillát is megfigyelni a konzultáció ideje alatt, ami hol sikerült, hol nem. Többnyire inkább egyik döbbenetből a másikba estem. :) Rövid időn belül felmerült a tehetetlenség érzésének a gondolata (az őszüléssel kapcsolatban), majd innen a születés előtti időszakra néztünk rá. Itt következett egy utazás a már sejtett, de eddig még felszínre nem került gátló hiedelmeimben, melyek helyére csupa jó és kellemes érzések kerültek. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy mindeközben semmilyen traumatikus élményt nem éltem újra, semmilyen kellemetlen érzés nem kerített hatalmába. Fantasztikus volt megfigyelni: ahogy a folyamat közben felmerült bennem néhány kérdés, szinte azonnal jött is rájuk a válasz.

A letöltések alatt úgy éreztem, hogy Csilla személyisége valahol a háttérben pihen és a tudatos megfigyelő-közvetítő énje került előtérbe. Érződött, hogy gyakorlattal, határozottan, pontosan fogalmazva közvetíti az Teremtő javaslatait. Melyeket ha akartam elfogadtam, ha akartam (volna), nem.Igaz az állítás, miszerint egy konzultáció után már egyre kevésbé emlékezünk a kiváltó okokra, a már lecserélt hitekre: volt, nincs. Ennyire egyszerű. Pontról pontra ezért már nem is tudom végigvenni a folyamatot: néhány érzés és egy-két pillanat maradt meg.

Azt a pillanatot azért biztosan nem fogom elfelejteni, amikor határozottan állítottam, hogy én bizony nem érzem öregnek magam. Csilla javaslatára végeztünk egy gyors izomtesztet és ki is derült, hogy a tudatalattim nem igazán így gondolja. Csak néztem az ujjaim adta választ és hirtelen meg sem tudtam szólalni a döbbenettől. Azt hiszem az ilyen tapasztalatokat nevezik kognitív disszonanciának. :)

Ha már az őszülés volt a téma, adtam pár napot a folyamatnak. Az azonnali "csodákat" még nem tudom elfogadni.


Konzultáció után is van nap


A ThétaTérből jókedvűen, könnyed hangulatban távoztam. Már nem is foglalkoztam az ősz hajszálaimmal. :) A találkozó után eltelt néhány nap. Mit mondjak, nagyon kell figyelnem, hogy mi változott, mert annyira könnyed és természetes a folyamat.

  • Már az első reggelen feltűnt, hogy a szokásos reggeli "beakadásaim" nincsenek sehol. Egyszerűen csak tettem a dolgomat.

  • A környezetemben élők velem együtt változnak: valahogy mindenki pozitívabb lett. :)

  • Újra előkerült Vianna Stibal Theta Healing könyve és gyakorlom a kapcsolatot a bennem lévő Teremtővel.

  • A bosszantónak tűnő körülményeknél (pl.: dugó) éppen csak emlékezet szintjén felmerül a gondolat, hogy korábban ezek bosszantóak voltak. Rövidesen ki is derül, hogy az aktuális célom eléréséhez (pl.: pont 11-re érjek oda), a legjobbkor jöttek.


Akkor most ThetaHealing® rajongó lettem?


Rajongó biztosan nem vagyok. :) Annyi azért bizonyos, hogy új utat, választási lehetőséget mutathat nekünk, ha akarjuk. Mindenki számára éppen az a megfelelő, amivel foglalkozik, ami érdekli, ami előre viszi.

Ne felejtsük el, hogy minden népszerű technika, kidolgozott módszer, workshop, tanfolyam és teremtő est mögött emberek állnak.

Az én nézőpontom szerint egy dolgot érdemes szem előtt tartani, akárhová vezet is az utunk: válasszuk azt a tanárt, konzulenst, mestert, tanácsadót, coachot, aki számunkra hiteles. Hiteles az, aki (ha szükséges) a saját életén is tud fordítani, megadja a választás szabadságát és abban segít, hogy saját magad légy az életed mestere.

Ha megértünk a változásra, még magunk sem tudjuk magunkat megállítani.

Pixabay