Mi a te utad? - Az idei Everness-ről

image post

Mi a te utad? - Az idei Everness-ről

Sokat gondolkodtam azon, hogy mit írhatnék az idei Everness-ről. Írjak a nagy nevű előadókról? Sokan ismerik őket. Írjak a programokról? Ott vannak az interneten, szépen összeállítva, színpadról színpadra. Állítsak össze egy közkeletű programtervet? Honnan tudhatnám, hogy mi szólít meg másokat? Arról viszont szívesen írok, hogy miért érzem úgy, hogy idén is ott a helyem az Everness-en.

Levegő

Néhány hónapja voltam egy légzésgyakorlatokkal tűzdelt csendben lévős esti foglalkozáson. Több évnyi önkutatás után szinte sokkolt az egyik gyakorlat, melynek során a bennem lévő nagyon fájdalmas érzést kellett volna valami kellemessé alakítani. Képtelen voltam levegőt venni, sőt mi több, az volt a kényelmesebb, ha nem vettem. Ekkor döbbentem rá, hogy vannak még falak, melyek lebontásra várnak. Hát ilyen felismerésünk is lehet egy légzésgyakorlat során. A levegő az élet. Az áramlása vagy éppen az elakadása megmutatja nekünk, merre menjünk, hol van még feladatunk. A vezetett légzésgyakorlatokat biztosan nem fogom kihagyni.

Légzésgyakorlatok
Minden nap, 07:45 – 08:45, Evernessia színpad
A gyakorlatot vezeti: Cser Zoltán, A Tan Kapuja Buddhista Egyház igazgatója

Csillagok

Emlékszem a pillantra, amikor az asztrológiához fűződő hitrendszerem összes fala lebomlott és megláttam, hogy miről is szól valójában (számomra). Elém tárult eddigi életem összes bejárt, olykor kuszának tűnő ösvénye és megláttam, hogy egyfajta programozottsággal átitatva haladok a csillagok által kijelölt úton. Ekkor ismertem fel azt is, hogy akár segítségemre is lehet az asztrológia, ha hagyom. Éppen ezért nagyon várom már Kiss J. Zsolt pénteki előadását az Evernessia színpadon:

Hogyan használható az asztrológia a mindennapokban, hogy mind boldogabb, szeretetteljesebb életet éljünk?
Péntek, 09.00 – 10.00, Evernessia színpad
Előadó: Kiss J. Zsolt, asztrológus, műsorvezető-riporter

Növények

Nagy örömmel olvastam a programajánlóban, hogy Gyuri bácsi, a bükki füvesember is előad az Evernessia színpadon. Eszembe jutottak azok az esetek, amikor testem ilyen-olyan fájdalmait a gyógynövényekből készített teák enyhítették. Gyuri bácsi honlapjáról néztem ki minden esetben, milyen gyógynövény mire való. Hálás vagyok a tudásáért és azért is, hogy a természet nem hagyott bennünket magunkra a betegségeinkel.

A gyógynövényekről
Szerda, 14.00 – 15.00, Evernessia színpad
Gyuri bácsi, a bükki füvesember

Zene

A zenében mindig megtalálhatjuk azt amire szükségünk van. Energetizál, ellazít, megnyugtat vagy éppen felpörget, választásunk szerint. Palya Bea komoly hívószó a számomra, a mantra zenék és a hangtál fürdők mellett.

Palya Bea koncert
Szombat, 20.00, Zenei Nagyszínpad

Szakrális világzenei és hanggyógyító koncert
Péntek, 20.00 - 21.15
Kailash Kokopeli And Friends (DK), sokhangszer-művész, hanggal gyógyító

Műhely és koncert
Péntek, 15.45 – 16.45
Hangfürdő Kórus

Test

A mozgás öröm, a test pedig mozgásra született. Tehát az egyéni örömforrásunk mindig „kéznél” van. Bárhol, bármikor. Akik valamilyen okból korlátozottak a mozgásban (mint ahogy én is az utóbbi néhány hónapban) hamar felismerik ezt az olykor elcsépeltnek tűnő igazságot. Éppen ezért idén sok figyelmet fordítok majd a mozgásra, táncra, sportra az Everness-en.

Egy kis ízelítő a lehetőségek tárházából:

Sufi forgás
Szerda, 19.00 – 21.00, Evernessia
Assem Shaul Braha (ISR), Sufi oktató, meditáció oktató, Sufi fesztivál megalapítója

Fúziós hastánc
Szerda, 10.30 – 12.00, EverTest
Ládonyi Bori, edző, tánctanár

NIA és Szakrális körtánc
Szerda – szombat, 13.45 – 14.45, Táncos part
Sőtér Sarolta, NIA és Pilates tréner

Contact Improvisation Tango
Csütörtök, 12.15 – 13.45, EverTest
Barabás Béla és Hurdy Kata, táncosok

Tudatosság

A tudatos, tudatosság szavak nagyon divatosak manapság. Sok mindenre ráillesztjük őket, éppen mivel foglalkozunk: tudatos gyereknevelés, tudatos táplálkozás, tudatos párválasztás, a végtelenségig lehetne sorolni. Biztosak lehetünk benne, hogy valóban ez tudatosság? Néhány jól megválasztott étel, megfontolt mondat és körültekintő kapcsolatépítés? Vagy valami egészen más?

Azok számára, akik érzik magukban a bátorságot és valóban kíváncsiak arra, hogy hogyan találhatnak újra önmagukra, nagy szeretettel ajánlom Kőhegyi Károly előadását a Zöld-s-Ég színpadán.

Mi a tudatosság, milyen módon vagyunk elválasztva tőle és hogyan tudunk változtatni ezen?
Szerda, 16.00 – 16.45, Zöld-s-Ég
Kőhegyi Károly, előadó, az Arkloki Közösségi Központ vezetője

A napokban olvastam valahol az interneten, hogy azt a tanácsot adjuk másoknak, amit magunk számára is adnánk. Íme egy jó tanács magamnak:

Inspirálódj, lazulj, érezd magad jól az Everness-en. Nevess, sírj, táncolj, vagy csak legyél. Mindeközben ne feledd, más útjára nem léphetsz. Legyen bármennyire csábító és könnyűnek ígérkező. Találkozunk az Everness-en!


Everness Fesztivál

Csatlakozz az Everness Fesztivál Facebook oldalához

Kiss Györgyi, Juhász Márk