Vasárnapi elemózsia a testnek és a léleknek a Margitszigeten

image post

Vasárnapi elemózsia a testnek és a léleknek a Margitszigeten

Vasárnap a Napi Elemózsia szervezésében belepte a Holdudvar mögötti rétet a testmozgás. Összejöttünk, leföldeltük magunkat, együtt mozogtunk és együtt dobbant a szívünk ezen a napon.

A reggeli érkezés egy kis kereséssel telt: szó szerint és átvitt értelemben is, majd mi és az oktatók is egymásra találtunk. Előttem előadást hallgatnak éppen, mögöttem slackline ("kötélen járás"), jobbra jógáznak, balra chi-kungoznak a háttérből pedig táltos dobolás és ének hangja szól. Csodás kapcsolódás, ki-ki a saját stílusa szerint.

A bőség zavara után a szívemre hallgatva csatlakoztam Bogyó Erzsébet chi-kung órájához. Az energetizáló gyakorlatok után ejtőztünk, jóízű beszélgetéseket folytattunk és persze volt aki tovább aktivizálta a testét.

Volt szerencsém a Rapid masszázst kipróbálni, ami 5 perc alatt lerelaxált. Szívből ajánlom mindenkinek, profi a csapat!

Mostanában kezdtem jógázni így adta magát, hogy csatlakozzak Daróczi Mirandella ashtanga jóga órájához. Érzékelhetően sok volt a kezdő ashtangás résztvevő, ezért oktatónk könnyített változatban mutatta be a jógagyakorlatokat. Mivel eddig csak a nappaliban Youtube-ról jógáztam, volt egy kis negatív önképem ezzel kapcsolatban ami most megcáfolódott: egész jó vagyok, főleg magamhoz képest!

Sajnos a délután további részében és az összekapcsolt meditáción már nem tudtam részt venni... de majd legközelebb! Köszönöm a szervezőknek és az oktatóknak, hogy emelték a nap fényét ezekkel a felejthetetlen programokkal!


Mifirc Zsófi - power jóga

Brezina Kinga - nia tánc

Rapid masszázs

gyermekjóga móka

Balló Gáborné - virágenergetikai előadás (reggel még csak ketten, délután már sokan hallgatták) + Slackline

Daróczi Mirandella - ashtanga jóga óra utáni meditáció

Napi Elemózsia

Bogyó Erzsébet chi-kung

Rapid Massage Service

Napi Elemózsia

Daróczi Mirandella, Juhász Márk