Ne félj a változástól

image post
 • image post

  Cikk:

  Zentai Anna
 • Frissítve:

  2018.08.29.
 • Nézettség:

  903
 • Kategória:

  Cikk

Ne félj a változástól

Kiss Henriett Theta Healing® instruktorral beszélgettünk a változásról, arról hogyan éljük, meg és mit tehetünk meg magunkért, hogy örömmel üdvözöljük az újat. Hogyan helyezhetjük a hangsúlyt a pozitívumokra ahelyett, hogy a hiány teréből aggódnánk, milyen veszteségeket kell átélnünk, hiszen a változás sok jót, új színeket, új lehetőségeket hozhat az életünkbe, kár elzárkózni előle.

Hogyha jön egy változás az életedbe az milyen jó dolgokat tud hozni? És ne azt nézd, hogy úristen, most mi történt és megijedsz attól, hogy elmúlik a régi és elveszítesz dolgokat vagy átrendeződnek és hogyan idomulj hozzá, hanem lásd benne a lehetőséget hogy az valami jót hoz neked?

Igen, ne félj a változástól, merj beleállni a változásba. Az elmúlt fél évben volt egy saját tapasztalatom is ebben. Nyilván ez egy folyamat része, csak ez egy domináns időszak volt az életemben. Ezt a klienseim is mutatták, az ő témáik is mutatta azt a képet, hogy mennyire mind egyéni, mind közösségi vagy társadalmi szinten is mondhatom, hogy vannak blokkok és félelmek magától a változástól. Ezeknek a félelmeknek az oldásában nagy segítség a Theta Healing.

Amikor elkezdted mondani az előbbieket hogy eljöttek hozzád a klienseid és az ő történetük is mutatott dolgokat hirtelen azt hittem hogy arról fogsz beszélni hogy mutatták a te saját életedben végig menő dolgokat hiszen mindenki aki eljön hozzánk az hoz üzenetet. Mindenki visszatükröz valamit, de az hogy látod, hogy félnek az emberek a változástól… tulajdonképpen mi az, amit látsz?

Még egy gondolatot szeretnék hozzáfűzni ahhoz, amit itt megfogalmaztál. Teljesen egyetértek ezzel én magam is érzékelem az egységélményben mindenki, ami részünk, minden kapcsolódás minden emberi kapcsolódás a mi kis részünk és valamilyen formában megmutatkozik.

A pszichológiának van erre egy nagyon jó képlete vagy elgondolása, hogy akkor, amikor megfejlődünk valamit az életünkben, akár legyen ez egy erény egy pozitív tulajdonság vagy élethelyzet akkor utána, ha az életünkben valaki ezt kutatja a saját viselkedésén a saját életében, akkor gyakran felismerhető, hogy mi is voltunk már hasonló helyzetben.

Ez két dolgot mutathat az egyik az, hogy ha megérint és találkozol vele, akkor hol van ez bennem? A másik az, hogy igen, ez a részem volt valamikor, de már megfejlődtem és azt mutatja, hogy ezt én már megfejlődtem ez már nekem pipa.

Igen én is azt gondolom hogy azért hozzád megy mert te már ezt megfejlődted és át tudod a számára adni a tapasztalataidat annak aki még benne van.

Így van. Nagyon fontos hogy megszületett bennem ennek az elfogadása. Ha magamban ezt meg fejlődöm akkor ez úgy tud megtörténni hogy bennem van az elfogadásnak az energiája, én elfogadom magamnak azt a részét. Ennek a fajta elfogadásnak a ténye segítség tud lenni, amikor egy kliens eljön hozzám, hiszen amikor benne van egy olyan tulajdonság vagy belekerül egy olyan élethelyzetbe, amiben én már voltam vagy bennem van egy ilyen tulajdonság, amivel én már rendelkeztem és én már kidolgoztam ennek az elfogadását, hogy ez én voltam valamikor ez az én részem volt akkor tudok igazán és őszintén segíteni neki.

Az egyik rész ez, amikor ezzel szembesülsz. Ha pedig még benned van ez a tulajdonság, de az elfogadás már ott van. Amikor valaki a személyiségében fejlődik, az nem jelenti azt, hogy egy glória is fejlődik a feje köré és onnantól kezdve úgymond oszthatjuk az észt, hiszen mi már megvilágosodtunk és minden szuper és minden jó. Ez csupán annyit jelent, hogy tisztába kerülünk a saját értékrendünkkel, a saját tulajdonságainkkal, ami adott esetben lehet egy negatív előjelű is.

A fontos az, ami a válasz is kérdésedre a választással kapcsolatosan, hogy merjük megélni azt a mi a részünk akkor is, ha ez nem egy pozitív tulajdonság. Legyen bennünk meg az elfogadás és a változásnak az az energiája, hogy hajlandó vagyok elfogadó, befogadó lenni arra, hogy ez változzon. Ha nem vagyok hajlandó elfogadó lenni ezzel az önismereti utamon is megakaszthatja a folyamatot.

Fontosnak tartom azt, hogy akkor, amikor valaki eljön hozzám és egy adott témában úgy érzi, hogy szeretne változtatni akkor, legyen egy olyan őszinte, tiszta szándéka, ami egy nagyon tiszta energia, ami tényleg elindíthatja ezt a folyamatot. Én akkor kezdek el valakivel dolgozni, összekapcsolódni, összehangolódni vele és ezt meg is szoktam beszélni a klienseimmel, amikor látom ezt az őszinte, tiszta szándékot.

Ez a kulcsa mindennek, hogyha ez megvan, akkor össze tudnak állni azok a körülmények lehetőségek az illető számára, hogy ez a változás beérkezzen az életébe, megélje és megfejlődje azokat a dolgokat, amik hozzásegítik ahhoz, hogy elérje azt, amire vágyik. Azt az állapotot-élethelyzetet vagy bármit.

Tehát meg kell lennie annak a szándéknak hogy szeretném a változást. Az előbb mondtad, hogy érzékelhető hogy az ember nagyon nehezen fogadja el azt, hogy vannak olyan nézőpontjai olyan tulajdonságai, amelyek nem feltétlenül pozitív előjelűek. Nehezen látjuk magunkat kevesebbnek, kisebbnek, gyengébbnek, nem elégnek, nem késznek valamire és ezzel szembenézni.

Ez így van. Teljesen egyetértek, mert akkor, amikor bármilyen adott témában dolgozunk, és ez lehet egy betegség is. Gyakran úgy jön el hozzám a kliens hogy már van valami testi tünet is vagy már diagnosztizált betegsége . Ez egyértelműen mutatja hogy van egy olyan irány amelyben ő nem érzi jól magát, ezt a teste is jelzi. Akkor én azt gondolom, hogy nagyon fontos, hogyha a tiszta szándék beindítja a folyamatot, akkor tudjon szembesülni azzal ami, fölbukkan a Theta Healing konzultáció során.

Ebben én tudok neki segíteni, hiszen ez az önelfogadásról szól, én elfogadom azt, amivel szembesülök, amivel a tudattalanom szembesít. Ahogyan a pszichológia mondja a tudatalatti nagyon bölcs és én is azt gondolom és tapasztalom, hogy igen a tudattalan mindig nagyon szépen mutatja a konzultáció során hogy mire áll készen az illető. Ott és akkor a tiszta szándékával melyek, azok a hitrendszerei meggyőződései mintái, hiszen adott esetben az is előfordulhat, hogy nem is ő tapasztal, hanem hozza valamelyik ősétől, hordozza, a DNS lánc hordozza magában az őseitől vagy valamely előző életéből.

Arra is készen kell állnia, hogy ezt fel, tudja ismerni, és ha felismeri, szembesül, vele akkor el tudja fogadni, hogy igen ez az én részem. Ezt én vállaltam, amikor leszülettem ide, hogy én alkalmazom ezt a mintát arra, hogy fejlesszek bizonyos képességeket magamban. Ez azért is nagyon fontos, mert amellett hogy felismerünk bizonyos korlátozó hiedelmeket, amelyek alapján működünk, rálátunk arra is, hogy ezek hogyan szolgálnak minket.

Ha abból indulunk ki, hogy minden szolgál, bennünket minden értünk van akkor valamiért a tudattalan megtartotta egészen addig a pillanatig, amíg rá nem láttunk erre, hogy valamivel szolgál bennünket. Ez nagyon fontos, mert amikor megtaláljuk ezeket a hitrendszereket, erényeket, amelyek energetikailag kapcsolódnak ezekhez a mintákhoz és ezeket elengedjük és lecseréljük, őket egy támogató programra a változás akkor történik meg.

Ezért nagyon fontos hogy ott legyen az elején a tiszta szándék a változásra, mert ha erre nem áll készen az illető, akkor adott esetben ez okozhat egy komolyabb feszültséget, amely megmutatkozhat testi vagy lelki szinten. Ha megvan a valódi késztetés a változásra, hogy lesz, ami lesz, én beleállok akkor meg is történhet. Itt felbukkan ismét, hogy félek a változástól, de amikor elég erős a szándék akkor a félelem is megszűnik.

A saját életemben én is megküzdöttem ezekkel a félelmekkel és ez az önmunka mai napig nem ért véget. Bennem is felbukkan a szorongás, ha valami új bukkan fel, de ma már képes vagyok hátra lépni egyet, onnan ránézni és meglátni a lehetőséget, ami magában rejt. A csodálatos az, hogy erre mindenki képes, aki hajlandó ezt választani.

Kiss Henriett profilja

Thétaforrás