Nyújtás, feszültségoldás | az Úton

Nyújtás, feszültségoldás

image post

Nyújtás, feszültségoldás

Arkloki Közösségi Központ

2018.01.03. 20:00 - 2018.05.28. 20:30

Arkloki Közösségi Központ (1026 Budapest, Garas u. 4.)


Chi Kung

Minden hétfőn, csikung után várunk egy fél órás nyújtásra!

A nyújtás (divatos nevén stretching) kedvező hatását a fizikai testre senkinek nem kell bemutatni. A fittség mellett itt, az Arkloki Központban maga az ember egységében, egészében van a középpontban.

"A nyújtással, a feszültség kioldásával, mind a testben, mind az elraktározódott tudati mélységekből gyakorlatokkal kioldhatóvá válik az akár betegséget is okozó energiatöbblet. De ehhez meg kell találni a kapcsolatot a testünkkel."

Hétfőn és szerdán, közvetlenül a csikung órák után tartunk fél óra nyújtást, melyre szeretettel várunk mindenkit!

KIKNEK AJÁNLJUK A NYÚJTÁST?
Az órákon való részvételhez nem szükséges előképzettség, bármikor csatlakozhatsz. Ha úgy érzed, hogy eljött a te időd, szeretettel várunk. :)

AJÁNLOTT ÖLTÖZET
Kényelmes nadrág, póló. A gyakorlatokat mezítláb végezzük.

CÍMÜNK
1026 Budapest, Garas utca 4. 7-es kapucsengő

Tömegközlekedéssel: a Széll Kálmán térről 5-6 perc séta, vagy villamossal (18,59,61) egy megálló (az utca végénél tesz le)

Autóval: a Garas utca egyirányú a Szilágyi Erzsébet fasor felől. Parkolni kényelmesen a ház előtt az utcán lehet, általában van hely, 18.00-ig kell fizetni érte hétközben.

BEJELENTKEZÉS:
(Ha még nem voltál nálunk, kérünk, hogy jelentkezz be.)
Telefon: +36-30-562-1834
Email: akkozpont@gmail.com
Vagy írj egy üzenetet a facebook oldalunkon.

Hozzájárulás a nyújtás-gyakorláshoz: 500 Ft

A FOGLALKOZÁST VEZETI:
Ország Erika

A nyújtásról kicsit másként...

A nyújtás kedvező hatását a fizikai testre senkinek nem kell bemutatni. A fittség mellett itt, az Arkloki Központban maga az ember egységében, egészében van a középpontban.

Hétfőn és szerdán, közvetlenül a csikung órák után tartunk fél óra nyújtást, melyre szeretettel várunk mindenkit!

Az elme nem csak gondolkodást jelent, hanem az összes érzelmi, emocionális érzetet, ami a testben megjelenik a gondolkodás következtében.

Ha egy minket ért támadásra energia tolódás keletkezik a testben, ez feszülést okoz, hiszen a test felkészül a harcra. Minél inkább van elzárva az egyén az érzéseitől, annál jobban fog a testén megjelenni, vagyis tiszta fizikai formában.

Mik ezek az elzárt érzelmek? Gyerekkori sérülés minták, amik mivel töltéssel rendelkeznek nyomás alatt tartják az energianyalábot (ami maga az ember). Erről rengeteg írás található. Az összefüggést nem fedezik föl az emberek: a tudatalatti információ és mondjuk egy fizikai baleset közötti kapcsolatot. Akikben nagyon sok elfojtott düh, harag van, ők szinte az egész napjukat háborúban töltik.

A nyújtással, a feszültség kioldásával, mind a testben, mind az elraktározódott tudati mélységekből gyakorlatokkal kioldhatóvá válik az akár betegséget is okozó energiatöbblet. De ehhez meg kell találni a kapcsolatot a testünkkel.

Amikor nyújtunk, első lépésben befele figyelünk, szinte belül érzékelve, ahogy kitöltjük a testünket. Ilyenkor kialakul a kapcsolat az érzelmeinkkel is… Eleinte fájdalmas, mint az is mikor valaki először szembesül az önmaga elől is elrejtett érzéseivel. De ha a kontakt megvan, a tudatos levegővétellel együtt, a mindennapi megélt stresszek nem okoznak a későbbiekben problémát. Mert lazábban, könnyedebben állunk hozzá a kihívásokhoz. Megszeretjük önmagunkat, a testünket, hiszen társunk az úton, amit itt a földön bejárunk. Barátságot alakítunk ki vele, mert a “beszélgetéseink” közben válaszol minden általunk feltett kérdésre.

A fal ami “köztünk” volt elbontható, megjelenik a forrással a kapcsolódás, vagyis a jelenben megélt pillanat. Az egyetlen adekvát válasz, amit már nem könyvekből, guruktól kérünk, az belőlünk jelenik meg, tisztán, érzékelhetően. A jelenben adott válaszaink valóban tőlünk származnak és nem a fejünkben veszekedő anya-apa kisgyerek stb mintázatból.

Arkloki Közösségi Központ profilja

Nyújtás, feszültségoldás | Facebook esemény