(Ön)gyógyító technikák 1. - 5. LÉGY CSENDBEN!

image post

(Ön)gyógyító technikák 1. - 5. LÉGY CSENDBEN!

Látszólag a csendben levés nem kapcsolódik az öngyógyítás témaköréhez, de a rutinosak jól tudják, minden mindennel összefügg.

Csendben lenni azt jelenti, bármilyen zűrzavarban megteremteni a belső nyugalmad. Leállítani a gondolat folyamokat, vagy - ahogy ti hívjátok - az agyalást.

Mondhatod, hogy ez nagyon nehéz, meg hogy egész életedben csak agyaltál, meg rágódtál, miért pont most sikerülne? Például azért, mert most jött el az ideje, hogy módszertant válts. Ha már betegre agyaltad MAGad, dönthetsz úgy, hogy abbahagyod.

Mindig te döntesz.

Ha segítségre van szükséged, alkalmazhatod az 1-4. pontban leírtakat is. Bármelyiket, bármikor.

Mindegy mit csinálsz, csak naponta adj pár percet MAGadnak, hogy hallgatod a belső csendedet.

A vájtabb fülűek már régen rájöttek, hogy bizony a meditációról beszélünk. De ha ennek a fejezetnek azt a címet adtuk volna „meditálj!”, sokan el sem olvastátok volna.

Ne feledjétek, jól ismerünk titeket. :)

Azt is tudjuk, hogy a meditáció fogalmához sok olyan elvárást társítottatok, melyhez az egésznek valójában semmi köze.

Szó sincs róla, hogy lótuszülésben mantrázva kellene ücsörögnöd naphosszat, miközben egy égő gyertyát bámulsz meredten. Természetesen előtte minden körülötted lévőt figyelmeztettél, hogy pisszenni se merjenek, mert te most meditálsz. De ha mégis megtörténik, hát, jaj nekik!

Nem, nem erről van szó. Ez így ebben a formában a lovon történő fordítva ülés tipikus esete.

A belső csend nem függ az úgynevezett külső körülményektől. A külső körülmények viszont nagyon is függnek a belső csend-állapotodtól. Ezért fontos az, hogy légy tudatos az elmédben történő gondolat folyamokra, és időben állítsd le őket.

Mert egy olyan világban éltek, ahol az „elméből kiagyalni dolgokat” módszertan egyre kevésbé működik. Nem tudsz kalkulálni olyan történésekkel, melyek sorozatosan várnak rád. Az elméd nem képes olyan tapasztalatokkal számolni, melyeket nem ismer. Ez ugye logikusan hangzik? :)

A belső csendedből viszont olyan élmény-zuhatagot zúdíthatsz MAGadra, melyet most még el sem tudsz képzelni, annyira csodálatos. Nincs az a fantázia, amely ki tudná agyalni.

Lehetsz csendben utazás közben, vagy amikor a fogad mosod, vagy otthon pakolászol, teljesen mindegy. Még a szemed sem kell becsuknod hozzá. Történik MAGától, ha hagyod MAGad. :)

(folyt. köv.)

Ha kérdésed van: felfoldi.zita.11.11@gmail.com
Forrás: Seth megszólal – A látszat néha mindig csal (2013)

Pixabay