A pénz, ami nincs (Seth megszólal 8. - A látszat néha mindig csal)

image post

A pénz, ami nincs (Seth megszólal 8. - A látszat néha mindig csal)

Hát igen kedves barátaim, látom, ahogy hümmögtök, bólogattok, hogy bizony-bizony, nehéz időket élünk. No persze, már aki megnehezítette a dolgát, mert azért nem mindenki. Talán említettem már, hogy véletlenek nincsenek. Eddig sem voltak, ezután sem lesznek.

Tehát, ha most azt tapasztalod, hogy anyagilag nehéz – netán lehetetlen – helyzetben vagy, akkor ezt tervezted MAGadnak. Jobb, ha ezt elfogadod, mert addig kijönni sem tudsz ebből az állapotból.

Imádkozhatsz a jóistenhez, hogy adjon neked sok-sok pénzt, de amíg rá nem jössz, hogy TE MAGAD VAGY A SAJÁT ISTENED, sokáig fog tartani, mire rálelsz a megoldásra. És ugye már nem lepődünk meg azon, hogy a megoldás mindig ott van előtted, egészen pontosan benned. Nem is lehet máshol, mert MINDEN TE VAGY.

Teljesen logikus, igaz? :)

Akkor, ha eddig netán nem ültél volna, most tedd meg. Helyezd MAGad kényelembe és vegyél egy jó mély levegőt.

A PÉNZ IS TE MAGAD VAGY

Erre nem számítottál, igaz? Pedig így van. Nincs semmi, ami nem te vagy. Belőled és általad teremtődik az Univerzum minden pillanatban.

Emlékszel, mondtuk már, hogy van egy saját mozid. És mit kell csinálni, ha nem tetszik a műsor? Ki is lehet szállni a játékból, persze. De valójában nem lehet kiszállni, mert nincs honnan hová kiszállni.

Mert mindenhol te vagy.

Szóval, ha már eleged kezd lenni a pénztelenségből, dönthetsz úgy is, hogy kijössz a helyzetből. Ezt sem kötelező megtenni, ahogy meggyógyulni sem az. Semmi sem az. Úgy játszod ezt a teremtés nevű játékot, AHOGY TETSZIK. Nem tetszik? Akkor talán most jött el az idő arra, hogy elkezdd megváltoztatni a műsorodat. Teremthetnél MAGadnak mondjuk bőségesebb létezést is. A világ minden kincséért sem akarunk rábeszélni semmi jóra, de hátha érdekel, hogyan tudsz változtatni a helyzeteden.

Mert megteheted. Pontosabban szólva, csak te teheted meg. Más nem tudja, mert MINDEN TE VAGY.

Azért taglaljuk ezt ilyen részletesen, mert ez a helyzet kulcsa. Meg kell értened a saját működésed. Mindennek ez az alapja. Nem ám csak úgy szórakozásból lovagolunk a szavakon. :)

Mondhatnád, térjünk már a lényegre, de épp azt csináljuk. Tudod, a látszat néha mindig csal. :)

Úgyhogy látszólag távolabbi vizekre evezünk és egy kicsit más látószögből közelítünk. Más perspektívából, úgymond.

Ez pedig a MAGYARSÁG.

Hogy ki a MAGyar? Természetesen mindenki, aki annak érzi MAGát. Figyeled a megközelítést? Nem az, akit te vagy egy másik ember, vagy ember csoport annak minősít, vagy éppen kizár. Ezt mindenki MAGa tudja. És legyél egészen nyugodt, tudja. Ha te másképp látod, akkor is. Mert hát minden nézőpont kérdése.

Nektek MAGyaroknak is vannak közös terveitek. Vagy önként vállalt feladataitok, ha úgy tetszik.

Ti fogjátok megmutatni a világnak, hogyan lehet átírni a színdarabot. Azt is mondhatnánk, hogy MAGatokon keresztül példát mutatva jöttök ki elsőként az illúzióból.

EGYÜTT, EGYMÁSÉRT!

És hogy igazán nagy legyen a csattanó, előbb jó mélyre ástátok MAGatokat, csak hogy legyen kihívás is a történetben. Mert hát olyan nagymestereknek, mint ti vagytok, ez meg sem kottyan.

Annyi, de annyi átkot és fogadalmat, béklyót és kötést tettetek MAGatokra, amennyit csak bírtatok. Olyan nehéz helyzetbe hoztátok MAGatokat, amilyen nehézbe csak tudtátok. Ahogy a bűvészek, a szabaduló művészek is teszik. De hát ez pont annyira illúzió, a műsor része. Tudod, hogy nem igaz amit látsz, de még nem tudod, hogyan is lehet a rabláncoktól szabadulni.

Legyél nyugodt, mert már egyre többen tudják. Dolgoznak is rendesen a közös teremtéseteken. Mindenki a MAGa módján. Saját MAGa által. Másképp ugyanis nem lehet.

Ha esetleg nem tűnt volna fel, nagyon is a pénzről beszélünk. Nézd csak meg az országodat, a benne élő embereket. Ahogy fojtogatja őket a rablánc, melyet deviza hitelnek (is) neveztek.

PÉNZ, AMI NINCS.

Persze, - mint az illúzió része -, nagyon is létezőnek tűnik a te szemszögödből. Ezért is közelítünk más irányból. Hogy megértsd, MAGad által tudsz kijönni a helyzetből. Amíg átéled az illúziót, addig azt hiszed átvertek, mész tüntetni, harcolsz, küzdesz, ellenállsz, félsz. Erősíted azt, amit valójában eltüntetni szeretnél az életedből. Csak épp fordítva ülsz a lovon. Ideje leszállni róla, mert hát mégiscsak azt vállaltad, megmutatod a világnak, hogy lehet ebből a helyzetből kisétálni. Amúgy kiteremtődni, átalakítani az egész történetet, a történéseket.

MOST SEM VAGY, ÉS SOHA NEM IS LESZEL EGYEDÜL

Megkapsz minden szükséges segítséget, mert ez is a terv része. Mi, akik idefent lógatjuk a nem létező lábainkat, komoly feladatot vállaltunk. Mi fogjuk mutatni nektek az irányt, hogyan lehet rátalálni arra az útra, mely kifelé vezet a dzsungelből. Mert ugye az nem kérdés, hogy ha befelé visz út, akkor kifelé is visz. Ha nem látod, akkor is.

Ne akard kitalálni, mi és hogyan történjen, mert nem tudod.

Ráadásul nem is feladatod. Neked most egészen más a dolgod.

Az ügy érdekében emelned kell a tudatosságod. Ha nem tudod, konkrétan mit is tegyél, először is olvasd újra az előző részeket. Ott már leírtuk a lényeget.

(folyt. köv.)

Ha kérdésed van: felfoldi.zita.11.11@gmail.com
Forrás: Seth megszólal – A látszat néha mindig csal (2013)

Pixabay