Reiki

image post
  • image post
  • Frissítve:

    2017.06.26.
  • Nézettség:

    908
  • Kategória:

    Cikk

Spirituális útkeresés és spirituális fejlődés fontos lépései

Amikor reikivel ismerkedő emberekkel kerülök kapcsolatba, többször kerül elő a spirituális útkeresés, mint motiváció. A legtöbb ember – beleértve magamat is – legtöbbször azért szeretne valamit megtanulni mert változtatni akar valamit az életén. Ez lehet egy külső kézzel megfogható fizikai probléma úgy (pl. betegség), mint egy jóval megfoghatatlanabb lelki, válaszokat kereső attitűd, ami sokkal inkább egy belső életminőség megtalálására és megteremtésére irányul. Utóbbi az, amit spirituális útnak, spirituális útkeresésnek, spirituális fejlődésnek nevez a köznyelv. Azonban ezen az úton haladni sokszor ingoványos és sok önismereti munka, és alázat kell ahhoz, hogy elérd az áhított célt.

Olvasd tovább
image post
  • Frissítve:

    2017.02.12.
  • Nézettség:

    868

7 tanács, hogyan nézz szembe a félelmeiddel

Minden ember tart valamitől. Az életben számos olyan helyzet fordulhat elő, mely felboríthatja a jól megszokott komfortzónád és könnyen egy nem várt kihívásokkal kell szembenézned. Ez lehet egy munkahelyváltozás, egy jelentős változás az anyagi helyzetedben, netán fizikai egészség állapotod változik meg. Ez a legtöbb esetben negatív hatással lehet a jelen körülményedre, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy nehezebb helyzetből kell újra felállnod. Csak rajtad áll, hogy szorongásban éled le az életed vagy szembe nézel a rizikó faktorokkal kész megoldásokat keresve. Az alábbi tippek segíthetnek neked, hogy minél kevésbé uralkodjon el rajtad az aggódás, minél önfeledtebb lehessen az életed!

Olvasd tovább
image post
  • Frissítve:

    2016.12.24.
  • Nézettség:

    923

A csapongó elme furcsaságai

Bizonyára te is tapasztaltad sokszor, hogy elkalandoztak a gondolataid vagy magad sem tudod miért jut eszedbe naponta többször ugyanaz a dolog, netán miért nem tudsz szabadulni egy rossz érzéstől. Ezekre a dolgokra főként akkor jöhetsz rá, ha elcsendesül a környezeted és a megszokottnál kevesebb impulzus ér. Ha kíváncsi vagy ténylegesen milyen érzések, gondolatok lakoznak benned, ülj le meditálni, ahol találkozhatsz a belső valóságoddal.

Olvasd tovább
image post
  • Frissítve:

    2016.10.23.
  • Nézettség:

    1233

15 tanács a boldogság megtalálására

Rengeteg tényező befolyásolja, hogy milyen a közérzeted, képes vagy-e boldog lenni. Gondolkodtál már azon, hogy min múlik, hogy boldog vagy boldogtalan vagy? Biztosan kitalálod, a szemléletmód nagyon sokat számít. Mindenkinek vannak ugyanis rossz napjai, amikor balul sülnek el a dolgok, de csak rajtad múlik meddig maradsz ebben az állapotban és nap mint nap mit teszel azért, hogy a nap mosolygós fele süssön le rád. Eleinte elég csak néhány dolgot megváltoztatni a kezdeti sikerhez, aztán meg fogod látni, hogy érdemes a tudatosságot a mindennapokban gyakorolni. Nem hiszed? Tégy egy próbát és fogadd meg az alábbi tanácsokat!

Olvasd tovább
image post
  • Frissítve:

    2016.05.27.
  • Nézettség:

    1163

10 dolog amin elcsúszhatsz a spiritualitásban

Sokan gondolják, hogy a spiritualitás csupa pozitív dolgokkal körülvett jelenség. Ez általában így is van: nagyon sok pozitív emberrel, módszerrel, gondolattal találkozhat aki még csak most indult el a tudatosság és az önmegismerés útján. DE szükséges beszélni a spiritualitással járó negatív jelenségekről is (melyek legtöbbször az emberi gyengeség és az ego termékei).

Olvasd tovább
image post
  • Frissítve:

    2016.02.28.
  • Nézettség:

    1032

Önértékelés

Azt gondolom a helyes hozzáállás az, amikor időt szánunk arra, hogy néha önmagunkkal is foglalkozzunk. Érték. Ért ék. Érteni önmagunkat. Amikor tisztában vagy a hibáiddal és azzal is, hogy milyen ékeid, értékeid vannak.

Olvasd tovább