"Amikor igazán megérzed, hogy milyen az, amikor hálás vagy az életedért, azt nem lehet szavakba foglalni."

image post

"Amikor igazán megérzed, hogy milyen az, amikor hálás vagy az életedért, azt nem lehet szavakba foglalni."

Lehetséges kilépni az állandó szenvedésből? Élhetünk örömteli életet? Mi ez a bennünk rejlő örökös feszültség, mi gátolja önmagunk megélését? Erről és még sok minden másról is beszélgettünk Blazsek Mónikával, ThetaHealing® oktató és konzulenssel.

Mintha csak a múlt héten találkoztunk volna utoljára és nem két éve, úgy indult a beszélgetés Mónikával. Könnyedsége, nyíltsága és természetessége magával ragadott bennünket. Külön hálásak vagyunk az őszinteségéért, a saját életéből hozott történetekért.

Útközben azon gondolkodtam, vajon mennyit változtál az utolsó találkozásunk óta? Mi történt veled az elmúlt években, min van most a fókusz?

5 éve, mielőtt elkezdtem a ThetaHealing® technikával foglalkozni, otthon feküdtem és állandóan rosszul voltam. Innen jutottam el oda ahol most vagyok: folyamatosan keresem, hogy milyen kapukat lehet még megnyitni magamban, hogyan tudom tágítani a komfortzónámat? Sosem szerettem átlépni a határaimat, inkább tágítom őket, jöjjenek be a csodák. Ilyen lépés volt számomra a ThetaHealing® Világgal Való Kapcsolat Tanfolyam tavaly Athénban.

Hirtelen nem is tudom, mire gondoljak világgal való kapcsolat alatt. Hogyan jelenik meg a mindennapi életünkben?

Abban, ahogy saját magaddal kommunikálsz és ahogy ez a külvilágban megjelenik. Nézd meg, mik a büntetőprogramjaid, mit panaszkodsz ki állandóan magadnak, milyen negatív mintákat hajtogatsz magadnak nap mint nap? Nem tudom, hogy a ti életetekben van-e valami, ami visszatérő, ami nem működik?

Á, dehogy....

Persze, nem szokott lenni... (nevet). Ezeket a belső monológokat figyelem, amikor elkapom őket. Nem mindig kell ehhez théta állapotban lenni, ha feljön valami, akkor ránézek. Például: na ez nem fog menni, vagy ez a dolog biztosan nem jön össze. Megnézem, hogy honnan hozom a mintámat. Ki volt az az életemben, aki ugyanezt mondogatta? Teremtő (vagy Univerzum) mutasd meg, hogy ki volt az aki állandóan ezt mondta és én ezt hozom-viszem DNS szinten a kis sejtjeimben.

Tanult minta is lehet.

Persze, sok minden lehet, de belenézünk DNS szinten is. Globálisan. Tehát hogyan érzem magam a belső világomban, hogyan tudok kapcsolódni saját magamhoz?

Apu mondta mindig nekem: figyelj, ő csúnyán néz, vele ne barátkozz. Biztosan át akar verni. Ezért mindenkivel úgy kezdtem a kapcsolatot, hogy oké, akkor mínusz 200-ról indulsz, tornászd fel magad és ha majd feljöttél nullára, akkor majd talán elkezdek veled beszélgetni. Sok önmunkám volt abban, hogy ezt le tudjam vetni genetikai szinten, mert az ő apukája is ezt mondta, és az ő apukája is.

Most már sokkal könnyebben kapcsolódnom az emberekhez és ők is könnyedén kapcsolódnak hozzám. Nincs bennem, hogy vigyáznom kell velük, mert át fognak verni, ki fognak használni. Nem használnak ki és ugyanezt én sem teszem meg velük.

Olyan mértékű bizalom alakult ki bennem, ami által sok csodálatos ember be tud lépni a világomba. Tehát ez a belső és a külső világgal való kapcsolat.

Jól hangzik. Tanítod?

Athénban a tanfolyam alatt arra gondoltam, hogy jó lenne megmutatni a magyaroknak, hogy hogyan engedhetik el a büntető programokat, a balsors hitrendszereket (a Himnuszban is benne van). És innen jött az ötlet, hogy a jövőben ezzel szeretnék kiemelten foglalkozni. A Világgal való kapcsolat tanfolyam elvégzésének feltétele a ThetaHealing® Alap DNS Tanfolyam, Haladó DNS Tanfolyam, Áss Mélyebbre Tanfolyam vagy Intuitív Anatómia Tanfolyam.

ThetaHealing® technikát sokan tanítják már Magyarországon. A Világgal való kapcsolattal mi a helyzet?

Nagyon kevés magyar tanár végezte el. Emlékszem, amikor elkezdtem, nem is nagyon tudták a tanárok megtartani ezt a tanfolyamot. Mintha a magyar ember és most nem általánosítani akarok, hanem csoporttudatosságról beszélek, nem akarna kiszállni ezekből a büntető programokból. Jó panaszkodni, jó benne lenni a szegény vagyok, szegény én vagyok játszmákban, drámákban. Ugyanakkor sok embernél látjuk, hogy szeretnének változtatni.

Az első két nap még egyáltalán nem érti szinte senki, hogy miért van ott a tanfolyamon. Közben folyamatosan mondom, hogy ez az őseid mintája, az őseid genetikai mintáján, a te genetikai mintáidon dolgozol. Ha hiszünk az előző életekben (én annyira nem foglalkozom vele, de azért itt van), ott is vannak genetikai minták, tehát egyszerűen azokat is mind idehozzuk. Összetett folyamat.

A Világgal való kapcsolat tehát mélyebb rétegekbe megy?

Minden egyes ThetaHealing® tanfolyam mélyebb rétegekbe megy. Az alap tanfolyamon megtanulod a technikát, használhatod, dolgozhatsz magadon és másokon. A haladóval már mélyíted a tudásodat, mert sokkal jobban rálátsz, hogy mivel tudsz dolgozni az életedben. Az Áss mélyebbre tanfolyamon megtanulod, hogy hogyan tudod hatékonyabbá tenni az ásást, célirányosan. Az Intuitív anatómia tanfolyam az teljesen más. Ezek lépcsőfokok. Most vezette be Vianna Stibal, a ThetaHealing® technika megalkotója, hogy nem szükséges az Intuitív anatómia három hetes tanfolyam a Világgal való kapcsolatra, hanem elég az Áss mélyebbre, ami 2 napos. Ez annyira jó, én annyira kértem a Teremtőt, hogy legyen így! Gondolom lejött az információ Viannának, mert megoldotta. A rengeteg neheztelést, haragot és dühöt jó lesz az emberiségnek, ha elengedi. Végül is igen, egyre mélyebb rétegekbe megyünk a Világgal való kapcsolattal.

Itt már azt nézzük meg az 5 nap alatt, hogy genetikailag milyen a hitrendszered. Itt vannak például a vallások. Kőkemény, amikor a valláson dolgozol. Ki az Isten, ki a Teremtő a számodra? Az összes bibliai dolog fel tud jönni, például ott van a szüzességi fogadalom, vagy ha két különböző vallású ember házasságába születtél, az benned mit okoz.

A nemzetiségek mintái is benne vannak?

Igen, halmozódnak. Például a tanfolyamon dolgoztunk egy hölggyel, éreztem, hogy egy szerb - zsidó harc van bennem. Fogalmam nem volt arról, hogy apai ágon van zsidó vér bennem. Azt éreztem, hogy a zsidók elnyomják a szerbeket. Kiderült, hogy a zsidók, a II. világháború idején elfoglalták a banki szférát, amit a szerbek nehezményeztek. Nehezteltek a zsidókra az elnyomás miatt. Ezért ha úgy érzem, hogy elnyomás alatt élek, akkor ha ezekre a mintákra ránézek és ki tudom takarítani a genetikámból, felszabadulok, a zsidó és a szerb vér barátok is lehetnek.

Amikor Berlinbe meghívtak tanítani, a szervező elvitt a holokauszt áldozatainak a műemlékeihez. Azt éreztem, hogy mindenem fáj. Valamelyik zsidó ősömmel történhetett ott valami. Örültem a felismerésnek és folyamatosan dolgoztam magamon Berlinben. Most már választhatok, hogy megyek-e még Berlinbe vagy sem, mindenféle hozzákapcsolódó rossz érzés nélkül.

Arról álmodoztam és kértem a Teremtőt, hogy tengerparton taníthassak. Azt hittem, hogy Spanyolország lesz az az ország, de nem, most hívtak meg Angliába, egy tengerparti városba. Tanítani megyek a Világgal való kapcsolatot. Csodákban élek.

Nem volt pontos a kérés.

Nem, de mégis hálás vagyok, jó lesz, majd legközelebb pontosabban fogalmazok. Nagyon fontos, hogy tudd, hogy mit akarsz. Például most a hétvégi Teremtés és bőség tanfolyamon is ezt mondom majd folyamatosan: tudd, hogy mi a célod. Tudd, hogy mit akarsz! Mert ha csak gondolkodsz, hogy ez is kellene, az is kellene, nem fogod megkapni és csodálkozol, hogy milyen félresikerült az életed.

Általános probléma ma a céltalanság.

Igen.

Ráadásul a magyar csoporttudatosság olyan, hogy azt hiszi, jól lent kell legyél a mélyben ahhoz, hogy szárnyalhass. Erre építi sok önfejlesztő tréner is a marketingjét.

Köszönöm, én nem akarok már betegségeken keresztül teremteni. Annak is lehet jó élete, akinek alapban jó élete van és még szeretné kihozni belőle, amit csak lehet. Úgyhogy valóban, a pontos megfogalmazás tényleg nagyon számít. Az a lényeg, hogy örömben és boldogságban éljük az életünket.

Néha szívesen csinálnék egy piackutatást: Te boldog vagy? Mit jelent számodra a pillanatnyi öröm az életedben? Mire gondolsz amikor reggel fölébredsz? Szereted a tested?

Jó kérdések.

Biztosan sokan hülyeségnek tartják ezeket a kérdéseket, de sokan el is gondolkodnának: jé, tényleg, mivel kelek, mivel fekszem? Hány nő kel úgy fel reggel, hogy úristen, de szarul nézek ki? Ezt nem kellett volna megennem, de megettem! Szerintem a nők 90 százaléka ezt csinálja. És ezt mit okoz a testedben?

Igen, ez olyan, mintha a növekvő paradicsomra, amit majd meg szeretnék enni, amitől egészséges szeretnék lenni, azt a címkét akasztanám, hogy utállak.

A földhöz való kapcsolódás nagyon fontos. Itt élünk a harmadik síkon, ebben az energiában, és itt kell a testünkre vigyázni, a szellemünkre és hát a lélekre. Minden a lélekből indul.

Nézem a Világgal való kapcsolat könyv tartalomjegyzékét. A hetes síkból dolgozunk?

Igen, a hetes síkból, a feltétel nélküli szeretet teréből dolgozunk. Belekapcsolódunk az átfogó minőségbe, amire azt mondja Vianna, hogy ez a “vanás”. Ott nincs semmi, ott csak szeretet energia van. Itt a földi síkon van a neheztelés, a düh, a harag, a méreg, az utálom érzés, a gyűlölöm magam. Azt mondja Vianna, hogy az ötödik síkon van a dualitás. Mindig mérlegelünk. Jó vagy rossz? Hogy döntsek? Kicsi vagy nagy? Sok vagy kevés? Állandóan ezt csináljuk.

Sokan úgy dolgoznak magukon - most egy kicsit a ThetaHealing®-től elvonatkoztatva - hogy a gyerekkori sérelmeiket térképezik fel: anyám, apám hogyan bánt velem, mit kaptam tőlük?

Amikor elkezdtem a ThetaHealing®-et, állandóan a gyerekkori sérelmeimet akartam kitakarítani. Születésünktől hét éves korunkig a szülőktől, az óvónéniktől, a tanároktól megtanuljuk, hogy hogyan kell élni. 7-8 éves korunktól önállósodunk. Ha elveszem valakinek a játékát és azt mondják, hogy te érdemtelen vagy rá, mit csinálok felnőtt koromban? Megtalálom azt a bármit vagy bárkit amire vágyom, de nem tudom fogadni, mert egyszerűen azt érzem, hogy érdemtelen vagyok arra, hogy én azt megkapjam. Ha egyszer volt egy ilyen gyerekkor traumám és rá is vertek a kezemre, megtanulom, hogy nem jár nekem. Amíg valamilyen trauma nincs kitakarítva az életedből, addig az egy minta lesz. Addig fog jönni, addig mutogatja magát, amíg egyszer meg nem tanulod, hogy igenis, te érdemes vagy arra, amit szeretnél.

Én például sokat dolgoztam azon, hogy meg tudjam élni a nőiességemet. Szörnyen hangzik ez nő létemre. Apukám sokszor mondta: gyere kislányom, szereljünk autót! De jó! A mai napig nem ijedek meg a férfias munkától, ez jó. Viszont az a kép, amit a mai világ vetít felénk, hogy erősnek kell lenni, bocsánat, hogy ezt fogom mondani, de ezzel sok nő kiheréli a párját, mert már egyszerűen mindent a nő csinál.

Sokat számít, hogy mit hozunk otthonról, sokat számít, hogy mit tapasztalunk egész életünk során, és azáltal ha ezeket a blokkokat kitakarítjuk, akkor tudjuk azt megélni amit tényleg szeretnénk.

Mi van akkor, ha valaki a lehetőségeihez képest mindent feltérképezett már, de még mindig valami nem stimmel, valami nem kerek? Ekkor gondolhatunk a hozott genetikai mintákra, melyek nem a gyerekkorból fakadnak?

Igen, például a pénz nagy nyomógomb, és a szexualitás.

A pénz és a szex az amin rengeteget lehet dolgozni különböző nézőpontokból. Itt az értékeinkről van szó, tehát hogy mire értékeljük magunkat.

Ekkor meg tudjuk nézni mi van a genetikai mintánkban, az őseink milyen értéket képviseltek, hova helyezték magukat.

A Világgal való kapcsolat tanfolyam első napján végignézzük az összes országot abból a szempontból, hogy melyik országra neheztelek. Mind végigteszteljük. Például: Neheztelek Afganisztánra. Irigy vagyok Svájcra. Rengeteg van. Lehet, hogy olyan ország jön ki, amiről azt sem tudtam eddig, hogy létezik, de bennem van egy neheztelés érzés.

Másnap ránézünk a fajokra. Rengeteg emberi faj létezik, több, mint 20 oldal a felsorolás.

A harmadik, negyedik napon a vallásokra megyünk rá. Itt jönnek a szekták, boszorkányok, woodoozás. Megnézzük az istenképünket, a bennünk lévő istent, istennőt.

Az ötödik napon az emberekre, a rendszerre, a rendőrökre, az épületekre, a hajléktalanokra nézünk rá. Mire neheztelünk?

Mindenki kap egy ilyen könyvet?

Persze.

Már attól, hogy belenézek a könyvbe, nagyon sok érzés feljön.

Igen, mindent végigtesztelünk, rengeteg letöltés is van és rengeteg elengedés. Kőkemény munka. Kőkemény megvilágosodás önmagunkra. Rájövünk, hogy valójában nem csak abból állunk, amit eddig magunkról gondoltunk. Rájövünk, hogy sok gátja van még annak, hogy megélhessük az igazi önmagunkat.

Rengeteg munkát fektetnek bele a diákok akik ezt végigcsinálják és nagyon nagy a nyeresége. Két hete tartottam tanfolyamot Székesfehérváron, és most fogok rákérdezni, hogy mit élnek meg a tanfolyam után. Két hetet mindig hagyok, hogy ülepedjenek a dolgok.

Két tanár is elvégezte nálam a tanfolyamot. Nagyon nagyon büszke vagyok arra, hogy a tanárok itt Magyarországon képesek kapcsolódni egymáshoz, és megtisztelnek azzal, hogy eljönnek és dolgoznak velem. Rengeteg tanárral kapcsolódom most már és örülök, hogy nincs meg az az ellentét ami korábban jellemző volt. Támogatjuk egymást, tudunk együttműködni. Imádom! Ez az energia hatalmas öröm a számomra, de ehhez nekem is kellett nyílni a világomra.

Milyen visszajelzéséket kapsz a résztvevőktől?

Egy ThetaHealing® tanár hívott például, hogy menjek és tartsak tanfolyamot, mert annyi minden jót hallott már róla. Beérnek a kapcsolatok, beindulnak a változások. Persze nem mindenkinek jön hipp-hopp a változás, ezek inkább folyamatok. Egyénfüggő, hogy ki, mikor és mit enged meg magának.

Amikor igazán megérzed, hogy milyen az, amikor hálás vagy az életedért, azt nem lehet szavakba foglalni. Én ezt tapasztalom.

Blazsek Mónika profilja

Gondolatváltás - Blazsek Mónika oldala

GondolatVáltás

Kiss Györgyi