A szeretet, és amit hiszel róla (Seth megszólal 9. - A látszat néha mindig csal)

image post

A szeretet, és amit hiszel róla (Seth megszólal 9. - A látszat néha mindig csal)

A szeretet az egyik legérdekesebb téma, amely – ismerjük el – sokatokat mai napság is komoly tévútra tud vinni. Gyönyörű szeretet-álarcokat vesztek MAGatokra, melyeknek a valódi szeretethez nincs semmi köze.Egyre több közösség alakul, ahol a létező és nem létező zászlóra is ki van írva „szeretünk”.

Egészen addig a pillanatig, amíg meg nem jelenik valaki, aki részben vagy egészében más nézeteket vall, mint amit a közösség el tud, vagy akar fogadni. No, ilyenkor szokott lehullani az álarc. Amikor dühödt támadásoknak van kitéve az, aki másként gondolkodik vagy cselekszik. Aki megengedi MAGának, hogy húst egyen, vagy éppen nem teszi, mert úgy jobban érzi MAGát. Akivel előfordul, hogy alkoholt iszik, vagy éppen nem hajlandó, mert épp ilyen korlátok közé szorítja MAGát a saját félelme. Vagy netán szexuális irányultságuk tűnik elfogadhatatlannak a csoport számára. Netán az illető politikai párt tagja, hogy egyházakról, faji hovatartozásról ne is beszéljünk. Vagy, hogy a földrajzilag megjelölt országhatár melyik oldalán akar, vagy tud élni. Fő bűnnek számít manapság az is, ha valaki bőségben él, mert nyilván másoktól lopta el, ami egyébként sem volt soha az övéké. Ráadásul, ha még cigizik is az illető, hát akkor végképp semmi keresni valója a „rendes, normális” emberek között, igaz?

Nos, kedveseim, hogy ki a normális, az mindig nézőpont kérdése ugyebár. Ezt mindig elfelejtitek, pedig elég sokat mondjuk. Ahogy azt is, hogy a valódi szeretet nem válogat. Az van. Bármikor, bármilyen körülmények között van.

A szeretetnek nincs semmiféle irányultsága. Ez egy állapot, amit szavakkal úgy lehet leírni, hogy a belső béke állapota. Egyfajta rendíthetetlen egyensúly. Amely nem minősít, nem határoz-korlátoz másokat sem és a tetteiket sem.

Mondhatod azt kedvesem, hogy te mindenkit szeretni akarsz, szépen is hangzik mindez, csak még egy álarc, semmi több. Átvered MAGad, de rendesen.

Ha már levetted az álarcodat, azt onnan fogod észrevenni, hogy nem ítélkezel mások felett. Nem kategorizálsz, nem zársz ki senkit a világodból. Ez persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy olyan emberekkel kell töltened az idődet, akiket kevésbé kedvelsz. Szó sincs erről, sőt! Azok társaságát keresd, akikkel jól érzed MAGad, akikkel fennáll az a bizonyos összhang. Csípitek egymást, úgymond. Csak úgy, egyszerűen minden különösebb ok nélkül JÓL VAGYTOK EGYÜTT.

Aztán, amikor már hajlandó vagy saját MAGadat kellőképp szeretni, azt fogod észrevenni, hogy másokkal sincs semmi bajod. Elfogadtad MAGad és egyszer csak békébe kerülsz a világoddal is. A benne élőkkel együtt.

Kedveseim, hát ez a szeretet.

Ha még úgy érzed dühös vagy valakire, ha elítéled, kizárod az életedből, ha mindenáron meg akarod változtatni, meg akarod neki mondani, mit, mikor és hogyan csináljon, hát akkor még nagyon messze vagy a szeretet állapottól. Akkor még sok dolgod van MAGaddal.

Ha úgy érzed, itt az idő változtatni a helyzeten, tedd meg. A világod csak rajtad keresztül tud megváltozni. Ha segítségre van szükséged, alkalmazhatod az (Ön)gyógyító technikák fejezetben leírtakat.

(folyt. köv.)

Ha kérdésed van: felfoldi.zita.11.11@gmail.com
Forrás: Seth megszólal – A látszat néha mindig csal (2013)

Pixabay