Sziget percek - 1. nap

image post

Sziget percek - 1. nap

"Változtass az életeden, kicsit engedd el magad, Aztán úgyis minden lesz, ahogy lennie kell majd!" (Sziget Himnusz 2015)

Utunk biztos állomása évről évre a Sziget Fesztivál. Én személy szerint ekkor zárom a lelki évemet: két koncert között a fűben ücsörögve elmélázok a két fesztivál közötti történeseken, az élethez, az emberekhez való hozzáállásomon. Talán furcsa ezt olvasni, pedig a Sziget az összegzéshez igazán ideális környezet: mindenki vidám, békés, elfogadó, vicces, kreatív. Mindenki azért jön ide, hogy jól érezze magát. Hát akkor érezzük jól magunkat mi is (bárhol vagyunk)!

Szokásunkhoz híven felvettük a jegyeinket és tettünk egy szigetkört. Ilyenkor mindig számba vesszük a változtatásokat (idén különösen tetszettek), meghökkenünk a szigetlakók különösen magas létszámán (Hú, már az első napon?!) és séta közben már magával is ragad a laza, könnyed hangulat. És már ott is vagyunk a Sziget Beach-en.Miután nyugtáztuk, hogy mindenki pihen és beszélget a parton, fürdőzik kicsit, jó a levegő, tovább is haladtunk. Igen, ilyen szép kis lámpások alatt.A sportos tevékenységek területén észrevettünk egy vidám habfürdőző csapatot, le is fotóztuk nektek.A civil sátraknál fedeztük fel ezt a táblát. Ha van kedved, nézd meg a kezdeményezést: www.elobolygonk.huHa valaki azt gondolja, hogy itt aztán nem lehet lelki életet élni, hát tessék:"A vietnámi származású Candy Chang nemzetközi hírű designer-művész munkásságával arra törekszik, hogy a várost, a közvetlen környezetet ábrándozásra, több érzelemre sarkalja. Aktiválja a társadalmat az elmélkedésre és minél több lehetőséget adjon, hogy az emberek megosszák egymással a vágyaikat, reményeiket, félelmeiket, a történeteiket. Ez az interaktív, nyitott művészeti projekt vár mindenkit, aki megosztaná a gondolatait, vagy éppen keresne egyet. Most az egész fal a látogatók rendelkezésére áll, hogy kifejezzék, mi az, amire vágynak még az életben." (Forrás: www.sziget.hu)

Este belefutottunk az Irie Maffia koncertjébe.Márk kérte (magában), hogy akármerre csatangolunk, a Sziget Himnuszt szeretné tőlük meghallgatni. Kérd és megadatik, pont a Easy As One Two Three című számra értünk oda. Akkor itt el is árulom, hogy a bevezető sort bizony ebből a számból idéztük.Ilyen csodálatos konfetti esővel zártuk a napot.Holnap jövünk újabb rövid beszámolóval, inspirációkkal!

Sziget.hu

Sziget Festival Official

Kiss Györgyi, Juhász Márk