Testvérkapcsolatok hatása személyiségfejlődésünkre

image post

Testvérkapcsolatok hatása személyiségfejlődésünkre

Be Smart Klub

2017.06.19. 18:15 - 19:45

H13 (1085 Budapest, Horánszky utca 13.)


Előadások

Testvérkapcsolatok hatása személyiségfejlődésünkre

A pszichológia tudományában kevés kutatás készül arról, hogy a testvérkapcsolatok milyen szerepet játszanak a személyiségfejlődésben. Pedig a testvérkapcsolat a személy életében az egyik leghosszabb ideig tartó rokoni kapcsolat lehet, tarthat akár a születéstől a halálig.

A testvérkapcsolatoknak meghatározó ereje van, esetenként akár helyettesítheti a szülő-gyermek kapcsolatot is. A testvérek átsegíthetik egymás a különböző életszakaszok krízisein, de akár okozhatnak is kríziseket, traumákat. Rendkívül sok szempontból lehet vizsgálni a testvérkapcsolatok személyiségfejlődésre gyakorolt hatását, ilyen szempontok a testvérek születési sorrendje, a korkülönbség, a nemi eloszlás a testvérek között.

Nem mindegy az sem, hogy felnőtt vagy gyermek korú testvéreket vizsgálunk, ám a leggyakoribb tapasztalat az, hogy a felnőtt testvérek személyiségét és egymáshoz való viszonyát nagyban befolyásolják az egymáshoz fűződő gyermekkori tapasztalataik.

A testvérkapcsolatok személyiségformáló hatását tovább bonyolítják a féltestvérek, vagy a napjainkban egyre gyakrabban megjelenő mozaik családok „fogadott testvér” kapcsolatai.

Előadónk, Csehák Hajnalka pszichológus (www.lelkititkaink.hu, www.sikeres-gyermek.hu) előadásában bemutatja, milyen szerepe van testvérkapcsolatainknak személyiségünkre.

Belépő: 1490 Ft
Páros jegy kedvezmény: 2490 Ft
Jegyvásárlás: https://tixa.hu/testverkapcsolatok_besmartklub

A rendezvényre nincs regisztráció, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik!

Be Smart Klub… és kitárul a világ!

/A helyszínváltoztatás jogát fenntartjuk/

Testvérkapcsolatok hatása személyiségfejlődésünkre | Facebook esemény