Steiner Kristóffal és Puskás Petivel erősít a Vegan Food Fest

image post

Steiner Kristóffal és Puskás Petivel erősít a Vegan Food Fest

Magyarország első vegán gasztrofesztiválja hetedik rendezvényét ünnepli május 9. és 12. között az Allee melletti sétányon. A négynapos gasztroünnep során hazai és nemzetközi fogások növényi alternatívái mellett a vegán életmódot bemutató és segítő programok várják az érdeklődőket, valamint a Vegan Sunday Market is Budára költözik egy vasárnap erejéig.

A május 2. hétvégéjén megrendezésre kerülő Vegan Food Fest továbbviszi korábbi rendezvényeiről ismert és szeretett koncepciót: növényi ételek és vegán termékek garmadáját sorakoztatja fel a világ számos tájáról. A piaci forgatagban találkozhatunk többek között az indiai Ájervédikus konyhával, a hagyományos magyar fogások növényi alapon nyugvó megfelelőivel, illetve a legnépszerűbb street food ételek is vegán köntöst öltenek.

A kompromisszummentes ízélmény mellett a vegán életmódot bemutató kerekasztal-beszélgetések és előadások várják a látogatókat. Dietetikusok adnak iránymutatást az egészséges növényi étrend összeállításához, vegán sportolók és influencerek számolnak be saját tapasztalataikról, valamint az állatjogi témák mellett a civil szféra képviselői is helyet kapnak.

A fesztivál záróakkordját a vasárnapi Vegan Sunday Market adja. A havonta egyszer megrendezésre kerülő rendezvény ideiglenesen átköltözik a belváros szívéből az Allee melletti sétányra, és elhozza magával a kedvenc kiállítókat. A fesztiválozók szabadon válogathatnak hús-, és sajtpótló termékek, mártogatósok, kenegetősök, péksütemények, desszertek, állatkísérletmentes kozmetikumok vagy épp vegán alapanyagokból készülő táskák között.

Találkozzunk május 9. és 12. között a VII. Vegan Food Festen, az Allee melletti sétányon.

Vegan Food Fest @ Facebook

VII. VEGAN FOOD FEST - május 9-12